Skip to main content
13 May 2024 06:50

William Cho: Η ηγεσία είναι το κλειδί της επιτυχίας

Από τότε που ανέλαβε το τιμόνι ως CEO της LG στα τέλη του 2021, ο κος William Cho, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της διαφάνειας, ιδίως όσον αφορά στην καλλιέργεια σχέσεων και την ανοιχτή επικοινωνία εντός της εταιρείας. Αυτή η αφοσίωση ενέπνευσε τον κο Cho να ξεκινήσει τη σειρά CEO F.U.N. Talk, ένα φόρουμ για να επικοινωνεί με τους εργαζόμενους της LG για κρίσιμα θέματα και τη μελλοντική κατεύθυνση της εταιρείας. Το πρώτο CEO F.U.N. Talk του 2024 πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου και επικεντρώθηκε στην ηγεσία. Η ηγεσία ήταν επίσης το κεντρικό θέμα στο πρώτο CEO F.U.N. Talk του 2023.

Καθώς η LG στοχεύει να μετατραπεί σε έναν οργανισμό υψηλών επιδόσεων, ικανό για συνεχή ανάπτυξη, ο CEO Cho υπογραμμίζει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να έχουν ηγετική συμπεριφορά. Ο κος Cho υπογράμμισε πως η αποτελεσματική ηγεσία σε όλα τα επίπεδα οδηγεί σε υψηλές επιδόσεις και επιτυχή μετασχηματισμό του οργανισμού. Οι αρχές A.C.E. του CEO της LG περιλαμβάνουν:

Aim for Clarity, θέτοντας μετρήσιμους στόχους, αναλύοντάς τους σε στάδια και παρουσιάζοντας σαφή αποτελέσματα.

Conduct with Agility, για τον γρήγορο εντοπισμό των βασικών ζητημάτων και την προώθηση ενός παραγωγικού εργασιακού περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα βάζοντας σε προτεραιότητα τις εργασίες.

Excellence in Process, ενθαρρύνοντας τους υπαλλήλους να καθορίσουν ενεργά τους ρόλους και τις ευθύνες τους, να ενισχύσουν τη συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους, να αναλύσουν σχολαστικά όλες τις διαδικασίες και να κατανείμουν τους πόρους κατάλληλα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κος Cho περιέγραψε τρία σημεία εστίασης:

Product: Περιλαμβάνει τα επιχειρηματικά μοντέλα και τις στρατηγικές που σχετίζονται με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της LG.

Process: Υποδηλώνει τις επιχειρησιακές μεθόδους της εταιρείας.

People: Δίνει έμφαση στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων.

Εστιάζοντας σε αυτούς τους κεντρικούς τομείς και εφαρμόζοντας τις αρχές της διοίκησης και της ηγεσίας, η LG αναμένει βραχυπρόθεσμες βελτιώσεις στις πωλήσεις και τα λειτουργικά κέρδη και μακροπρόθεσμες βελτιώσεις στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο και την εταιρική αξία της.

ΤΕΥΧΟΣ 504

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ