Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

13 September 2024 06:52

Volvo Cars και NVIDIA επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Το νέο Volvo EX90 είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo Cars που πραγματικά προσδιορίζεται από το λογισμικό του – βασίζεται σε μία αρχιτεκτονική κεντρικού υπολογιστή, που επετεύχθη χάρη στη μακρόχρονη συνεργασία της με την NVIDIA. Το σύστημα κεντρικού υπολογιστή του EX90 υποστηρίζεται από την πλατφόρμα NVIDIA DRIVE Orin με τεχνολογία συστήματος σε μικροκύκλωμα (system-on-a-chip – SoC), το οποίο μπορεί να εκτελεί 250 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο (TOPS). Αυτό το κεντρικό σύστημα υπολογιστή ενορχηστρώνει τα πάντα στο αυτοκίνητο: από το να τροφοδοτεί τις δυνατότητες βαθιάς εκμάθησης (deep learning) που υποστηρίζουν τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, έως το να συμβάλλει στην εισαγωγή της ασφαλούς αυτόνομης οδήγησης μελλοντικά και στην παροχή της κορυφαίας εμπειρίας πελάτη στην κατηγορία.

Προκειμένου να αξιοποιηθεί πλήρως το αυτοκίνητό που βασίζεται σε προηγμένο λογισμικό με αρχιτεκτονική κεντρικού υπολογιστή, η εταιρεία αναβαθμίζει τη συνεργασία της με την NVIDIA στο επόμενο επίπεδο. Η ενσωμάτωση του DRIVE Thor θα συμβάλει περαιτέρω στη διαχρονική εξέλιξη των επόμενης γενιάς αυτοκινήτων της Volvo Cars. Το DRIVE Thor, που ενσωματώνει την αρχιτεκτονική NVIDIA Blackwell GPU, θα επιτρέψει στην Volvo Cars να εφαρμόσει ακόμη πιο προηγμένες λειτουργίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, να εξελίξει την αυτόνομη οδήγηση και να εισάγει δυνατότητες με βάση την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη και νέες in-car εμπειρίες.

Η μακρόχρονη συνεργασία της Volvo Cars με την NVIDIA και η χρήση της δοκιμασμένης πλατφόρμας NVIDIA DRIVE της επιτρέπουν να διερευνήσει περαιτέρω και να εφαρμόσει τη βαθιά της γνώση για την ασφάλεια σε μεγάλα μοντέλα βάσης για την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτά τα μοντέλα χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τα αυτοκίνητά της να αντιλαμβάνονται ακόμη καλύτερα τον κόσμο γύρω τους, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας και της άνεσης, καθώς και την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης.

ΤΕΥΧΟΣ 576

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ