Skip to main content
21 March 2023 07:55

Vodafone DreamLab: Στο πλευρό της οικολογίας

Η εφαρμογή DreamLab του Ιδρύματος Vodafone εμπλουτίζεται με ένα νέο ερευνητικό έργο, το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει τους επιστήμονες του Imperial College London να συλλέξουν δεδομένα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τις συνέπειες των τροπικών κυκλώνων. Οι χρήστες της εφαρμογής προσφέροντας την επεξεργαστική ισχύ των smartphones τους μπορούν να συνεισφέρουν στην επιτάχυνση της έρευνας των επιστημόνων και να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός μοντέλου που χαρτογραφεί τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής σε κυκλώνες και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η βραβευμένη και δωρεάν εφαρμογή DreamLab του Ιδρύματος Vodafone, με πάνω από 2 εκατομμύρια downloads σε 17 χώρες, συμβάλλει στην επιτάχυνση ζωτικής σημασίας επιστημονικών ερευνών αξιοποιώντας την επεξεργαστική ισχύ των smartphones. Τα smartphones, λειτουργούν ως ένας «ψηφιακός υπερυπολογιστής» ικανός να επεξεργάζεται δισεκατομμύρια υπολογισμούς, χωρίς να συλλέγει προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Μέχρι σήμερα το DreamLab έχει βοηθήσει το Imperial College London να επιταχύνει έρευνες για την νόσο COVID-19, τα συμπτώματα του long COVID συνδρόμου και τον καρκίνο.

Η νέα έρευνα του DreamLab είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες smartphone στο Play Store για κινητά Android και στο App Store για κινητά iOS, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από χρήστες Mac.

Τεύχος 251

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ