Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

17 October 2022 06:50

Vodafone Business Fit for the Future: Η αειφορία στη λειτουργία των επιχειρήσεων

Νέα έρευνα Fit for the Future του Vodafone Business διαπιστώνει ότι η δύσκολη οικονομική κατάσταση και άλλες βραχυπρόθεσμες προτεραιότητες δυσχεραίνουν την πρόοδο στην υιοθέτηση της αειφορίας για πολλές επιχειρήσεις

Η ετήσια παγκόσμια μελέτη Fit for the Future του Vodafone Business διεξήχθη από την B2B International και ανέδειξε τρία βασικά εμπόδια στην επιτυχία της βιωσιμότητας:

• Η συντριπτική πλειονότητα (71%) των επιχειρήσεων που ερωτήθηκαν (3.101 συνολικά) συμφωνεί ότι απαιτείται μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των εταιρειών για να σημειωθεί πρόοδος στις προκλήσεις της βιωσιμότητας.

• Η τεχνολογία παραμένει πρόκληση, καθώς η έλλειψη τεχνολογικών δεξιοτήτων (27%) και οι ελλιπώς τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την πράσινη τεχνολογία (26%) προσδιορίζονται ως εμπόδια στην πρόοδο της αειφορίας.

• Οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν ότι οι προηγούμενες προσεγγίσεις δεν επαρκούν και πρέπει να επιδιωχθεί υπέρβαση της αντιστάθμισης εκπομπών ρύπων (carbon offset), με το 54% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι ο τομέας τους έχει καταστεί υπερβολικά εξαρτημένος από αυτή.

Ο Vinod Kumar, Διευθύνων Σύμβουλος του Vodafone Business, δήλωσε σχετικά: «Οι επιχειρήσεις κατανοούν ξεκάθαρα ότι οι προκλήσεις βιωσιμότητας απαιτούν συνεργασία με ένα οικοσύστημα εταιρειών και κυβερνήσεων που συμπράττουν για να αντεπεξέλθουν σε αυτές. Η τεχνολογία διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη μάχη μας για ένα βιώσιμο μέλλον. Το IoT, για παράδειγμα, ήδη βοηθά πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να γίνουν πιο ενεργειακά αποδοτικές και να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακά τους. Στο πλαίσιο του Vodafone Business, συνεργαζόμαστε σε καινοτόμα έργα και προσφέρουμε νέες λύσεις για να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις τόσο στην πορεία τους προς τη βιωσιμότητα, όσο και στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Η προσέγγιση συνεργασίας μας σημαίνει ότι μπορούμε να βοηθήσουμε επιχειρήσεις που ενδέχεται να στερούνται τις απαραίτητες τεχνικές δεξιότητες ή γνώσεις που είναι απαραίτητες για να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις για επενδύσεις τεχνολογίας».

Τεύχος 152

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ