Skip to main content
15 February 2023 07:43

To Techmail πήγε στη Horeca 2023

Του Χρίστου Κρανάκη

Στις 13 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη κλαδική έκθεση για τον χώρο τής εστίασης, Horeca 2023. Σε αυτή, συμμετείχαν πάνω από 500 επαγγελματίες – εκθέτες από ξενοδοχεία, εστιατόρια, café και μπαρ.

Η σημασία της έκθεσης για την ελληνική επιχειρηματικότητα αποκρυσταλλώθηκε στη σημαντική παρουσία σημαινόντων προσώπων της ελληνικής πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής, κατά τις εκδηλώσεις εγκαινίων της έκθεσης. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, πρώτη ημέρα της έκθεσης, το παρόν έδωσαν: Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FORUM ΑΕ κος Θανάσης Παναγούλιας, ο CEO του εκθεσιακού ομίλου της Nurnbergmesse κος Peter Ottmann, ο Υπουργός Τουρισμού κος Βασίλης Κικίλιας, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κος Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κος Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ κος Γιάννος Μπενόπουλος και η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ κα Νοτοπούλου Κατερίνα.

Οι διοργανωτές χαρακτήρισαν την προσέλευση της έκθεσης ιδιαίτερα υψηλή, καθώς χιλιάδες επαγγελματίες έδωσαν το παρόν, ενώ με αρκετή μαζικότητα διεξήχθησαν και τα special events, τα οποία συνοδεύονταν από ομιλίες και εκδηλώσεις αναφορικά με την ελληνική επιχειρηματικότητα και τις προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει.

Το περιοδικό Techmail, βρέθηκε στον χώρο της έκθεσης και σας παρουσιάζει αναλυτικό ρεπορτάζ από μερικά από τα πλέον αξιόλογα περίπτερα της έκθεσης.

Force

Δύο μεγάλα περίπτερα «κατέλαβαν» τα προϊόντα της Force που είναι χρήσιμα για ξενοδοχειακές εφαρμογές. Οι δύο βασικοί τομείς στους οποίους επικεντρώθηκε η εταιρεία περιλάμβαναν τη μεταφορά προσωπικού και πελατών εντός των μεγάλων ξενοδοχειακών (και όχι μόνο) μονάδων, αλλά και την ασφάλεια.

Όσον αφορά στο πρώτο σκέλος, στο ένα περίπτερο της Force «πάρκαραν» μια σειρά ηλεκτροκινούμενων οχημάτων: από ηλεκτρικά μονοθέσια σκουτεράκια μέχρι ποδήλατα και από αμαξίδια πελατών για τη μεταφορά τους εντός των εγκαταστάσεων μέχρι διθέσια μηχανάκια με αστυνομικό φάρο για περιπολίες. Αξίζει να σημειωθεί πως η Force προμηθεύει την τελευταία λέξη ηλεκτρικών σκούτερ της ESF Electro Mobility, τα οποία παρέχουν έως και 230km αυτονομία. Πολλά από αυτά συνοδεύονται από εγγύηση 8 χρόνων. Τα πλέον εντυπωσιακά και χρήσιμα διθέσια μηχανάκια ειδικής έκδοσης Police, σειράς E – R MAX R ή E – R MAX Μ, παρέχουν έως 230km αυτονομίας, και προαιρετικά ενσωματώνουν προσομοιωτή ήχου μοτοσυκλέτας υψηλών κυβικών, μπαγκαζιέρα, δυνατότητα σύνδεσης με Bluetooth, σύστημα πλοήγησης και ανιχνευτή τοποθεσίας. Από τα εκθέματα της εταιρείας δεν έλειπαν οι ηλεκτρικοί φορτιστές, τα ηλεκτρικά αμαξίδια pick-up και παρεμφερείς λύσεις ηλεκτροκίνησης.

Το δεύτερο περίπτερο της Force, επίσης αφιερωμένο στις ξενοδοχειακές μονάδες, επικεντρώθηκε σε πιο «παραδοσιακές» μορφές ασφάλειας, όπως συστήματα Access Control, χρηματοκιβώτια, κ.λπ. Εκεί, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα κλειδαριών ασφαλείας και άλλων συναφών με την ασφάλεια εξαρτημάτων. Μεταξύ αυτών, υπήρχαν κλειδαριές ασφαλείας νέας τεχνολογίας που συνδέονται με Bluetooth, συστήματα πυρανίχνευσης, οθόνες σήμανσης, συστήματα θερμομέτρησης, αλλά και φωτεινές σημάνσεις κινδύνου. Ειδικά για τις τελευταίες, αξίζει να συγκρατήσουμε τη σειρά Luxury Series που καλύπτει τις αυξημένες απαιτήσεις ασφαλείας των 5στερων ξενοδοχείων, καθώς οι σημάνσεις αυτής της σειράς είναι άκρως ορατές ακόμα και σε συνθήκες ιδιαίτερα χαμηλής ορατότητας (π.χ. λόγω καπνού) και μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε σκάλες, σκοτεινά δωμάτια κ.λπ.

Ηλεκτροκίνητα οχήματα για μεταφορά εντός μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων από τη Force.

Intertech

H εταιρεία Intertech, με πολύχρονη εμπειρία στη διανομή προϊόντων στην Ελλάδα από τους μεγαλύτερους οίκους τεχνολογίας ανά τον κόσμο, όπως η Panasonic, η iLuv, η Ricoh, η Satel, η Yearstar και η Alcatel, παρευρέθηκε με εντυπωσιακό περίπτερο στη Horeca.

Μέσα από αυτό, ανέδειξε το πλούσιο και καινοτόμο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχει για κάθε τύπο και είδος επιχείρησης. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από την αντιπροσωπευτική ομάδα της εταιρείας στις νέες τηλεφωνικές συσκευές της Alcatel που δύνανται να εξοπλίσουν υπερσύγχρονα τηλεφωνικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών μεγάλων οργανισμών, π.χ. ξενοδοχειακών μονάδων, όπως και στις Hardware και Software εφαρμογές, οι οποίες αποτελούν έναν χρήσιμο «σύμμαχο» στην πορεία ψηφιοποίησης μίας επιχείρησης. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κος Κοντός Θωμάς, εκ μέρους της εταιρείας, οι υπηρεσίες που αναδείχθηκαν στο περίπτερο της Ιntertech επιτρέπουν την έξυπνη διαχείριση των καθημερινών λειτουργιών μιας επιχείρησης ακόμα και αποκλειστικά μέσω κινητού! Χαρακτηριστική εφαρμογή της δυνατότητας αυτής, η αποστολή ειδοποιήσεων μέσω κινητού τηλεφώνου από ένα ξενοδοχείο στους θαμώνες του, π.χ. ενημέρωση για εκπτωτικές προσφορές.

Ακόμα, από το περίπτερο της εταιρείας ξεχώρισε η ευρεία γκάμα επικοινωνιακών λύσεων που παρέχει η Yearstar. Όπως ανέφεραν άνθρωποι της εταιρείας, η Intertech προσφέρει στους συνεργάτες της το συνολικό προϊόντικο χαρτοφυλάκιο της Yearstar, που περιέχει λύσεις όλων των ειδών (Hardaware, Software και Cloud). Ο κατάλογος των βασικών εκθεμάτων της Ιntertech, ολοκληρώνεται με τις αναλογικές συσκευές της WiTech. Η διαθέσιμη από την Intertech γκάμα των συσκευών αυτών, καλύπτει τις ανάγκες των συνεργατών σε οικία, γραφεία, επιχειρήσεις, ενώ υπάρχει και εξειδικευμένη σειρά συσκευών για επιχειρήσεις με αντικείμενο τη φιλοξενία, όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, οίκοι ευγηρίας, κλινικές, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν συσκευές τύπου γόνδολας, επιτραπέζιες, με δυνατότητα ανάρτησης στον τοίχο, με αναγνώριση εισερχομένων κλήσεων, με πλήκτρα απευθείας μνημών, με Message lamp και με πλήκτρο Emergency (SOS) για το ξενοδοχείο.


To περίπτερο της Intertech στη Horeca

ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ

Η ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ παρευρέθηκε και αυτή με τη σειρά της στη Horeca 2023, εκθέτοντας ευρεία γκάμα προϊόντων, κατάλληλη να καλύψει κάθε ανάγκη ενός ξενοδοχείου. Συνδυάζοντας στιλ και ποιότητα, η γκάμα της ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ περιλάμβανε από το πιο – φαινομενικά – απλό (π.χ. ποικιλία ποτηριών) μέχρι το πλέον σύνθετο και εξεζητημένο προϊόν (π.χ. οπλοκιβώτια). Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στο κομμάτι του luxurious και του custom service, η ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ εξέθεσε δίσκους σερβιρίσματος, κούπες στις οποίες μπορεί να αποτυπωθεί το εκάστοτε εταιρικό logo, πολυτελή ποτήρια ιδανικά για χαλάρωση σε πισίνα ή spa, διαφόρων μεγεθών mini bar, αλλά και μια σειρά από συσκευές και εργαλεία καλλωπισμού, όπως καθρέφτες, σεσουάρ κ.ά. Όσον αφορά στο κομμάτι της ασφαλείας, σημαντικό να προβλεφθεί από μια ξενοδοχειακή επιχείρηση, η ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ, χάρη στην πολυετή της εξειδίκευση στον τομέα, εξέθεσε μια ευρεία γκάμα χρηματοκιβωτίων, οπλοκιβωτίων για τη φύλαξη πιστολιών και καραμπίνας, smart lockers κατάλληλα για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία επιτρέπουν και την καταγραφή ιστορικού κινήσεων.

Η ομάδα της ΛΕΩΝ HELLAS στη Horeca 2023 αποτελούμενη από τις Μαρία Σωτηρίου, Ιωάννα Σχίζα και Ευτυχία Σχίζα

SensorBeta

Η εταιρεία SensorBeta με μακρόχρονη διαδρομή στην ελληνική αγορά συστημάτων και προϊόντων ασφαλείας δεν θα μπορούσε να λείψει από μια έκθεση, στην οποία η ασφάλεια είχε την «τιμητική» της. Μεταξύ των πολλών εκθεμάτων που παρουσίασε η SensorBeta, η ομάδα της εταιρείας εστίασε κυρίαρχα στην παρουσίαση συστημάτων αντικατάστασης μετρητών, που προσφέρουν τη δυνατότητα αντικατάστασης ενός «απλού» συρταριού με μηχανική υποστήριξη που επιτρέπει την αυτοματοποίηση των συναλλαγών. Η λύση CashGuard που παρέχει η εταιρεία, ένα κλειστό σύστημα διαχείρισης χρημάτων και ασφάλειας που ενσωματώνεται σε υπάρχοντες τερματικούς σταθμούς – σημεία πώλησης (POS), εγγυάται τη μείωση των ελλειμάτων και του χρόνου απόκρισης, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Άλλες προϊόντικες κατηγορίες που ενσωματώνονται στο portfolio της SensorBeta είναι: τα πάσης φύσεως αντικλεπτικά συστήματα, το RFID, κάμερες CCTV, συστήματα συναγερμού/πυρανίχνευσης, καλωδιακά προϊόντα και συστήματα counting people.

Τα κεντρικά γραφεία της Sensor Beta βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ διατηρεί υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη και αντιπροσώπους σε όλη την Ελλάδα.

Αντικλεπτικές υπηρεσίες και προϊόντα από τη SensorBeta

BOOS

H Boos, εταιρεία που προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες για την προστασία φυσικών προσώπων, χρημάτων, περιουσιακών στοιχείων και ευαίσθητων αγαθών, βρέθηκε στη Horeca 2023 για να εκθέσει το πλούσιο χαρτοφυλάκιό της.

Αυτό παρέχει μια ευρεία γκάμα προϊόντων όπως: Χρηματοκιβώτια, πυρασφαλείς αρχειοθήκες, κλειδαριές χρηματοκιβωτίων, θησαυροφυλάκια και θύρες, θυρίδες θησαυροφυλακίων, διαχείριση κλειδιών και παγίων, θύρες ελέγχου πρόσβασης, θυρίδες ασφαλούς διακίνησης, συστήματα προστασίας ΑΤΜ, έξυπνα συστήματα αχρήστευσης τραπεζογρ/τίων (IBNS), συστήματα ασφαλείας, συστήματα ελέγχου πρόσβασης, συστήματα τηλεπισκόπησης (CCTV), αντικλεπτικά συστήματα ομίχλης, συστήματα πυρόσβεσης/ κατάσβεσης, συστήματα πυρανίχνευσης.

Από τις παραπάνω κατηγορίες, η αντιπροσωπεία τής ΒΟΟS που βρέθηκε στη Horeca ξεχώρισε, ως προς τη σημασία τους για τις ξενοδοχειακές καθημερινές λειτουργίες, τα πολλά και διάφορα χρηματοκιβώτια που βρίσκονταν στο περίπτερό της, συσκευές καταμέτρησης και γνησιότητας νομισμάτων/χαρτονομισμάτων, τα αυτόματα ταμεία διαχείρισης χρημάτων, κλειδοθήκες και τα συστήματα πυρασφάλειας.

Megasoft

Η Megasoft, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία που σχεδιάζει και παράγει τεχνολογικές λύσεις όλων των ειδών προκειμένου να διευκολύνει την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων και να αυξήσει τα επίπεδα ικανοποίησης των τελικών πελατών, συμμετείχε στη Horeca 2023, αναδεικνύοντας κυρίως τις λύσεις που εξειδικεύονται στη διαχείριση παραγγελιοληψιών.

Από αυτές, αξίζει να ξεχωρίσουμε την εφαρμογή PRISMA Win Delivery – Take away, που στοχεύει στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των επιχειρήσεων διανομής φαγητού, την άμεση ανταπόκριση στις κλήσεις των πελατών χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος, τη γρήγορη παραγγελιοληψία, τη μεταβίβαση της παραγγελίας στην κουζίνα χωρίς καθυστερήσεις και την άμεση παράδοσή της στον πελάτη. Όπως και την εφαρμογή PRISMA Win Restaurant – cafe, που συνιστά ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραγγελιοληψίας πανεύκολο στη χρήση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα και γρήγορα από οποιονδήποτε υπάλληλο και βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης που θα την επιλέξει. Μεταξύ των ειδικών χαρακτηριστικών που ενέχουν οι παραπάνω δύο εφαρμογές, βρίσκουμε  τη «Διαχείριση Αποθήκης – Συνταγών Ειδών – Αυτόματων Αναλώσεων» που επιτρέπει την παρακολούθηση διαθεσιμότητας ειδών αποθήκης με δυνατότητα ενημέρωσης από back office, διόρθωση υπολοίπου μέσω κινήσεων απογραφής, καταχώρηση νέων παραλαβών. Τη «Διαχείριση Ελάχιστης Κατανάλωσης» για την παρακολούθηση εισιτηρίων εισόδου με έλεγχο ποσού ελάχιστης κατανάλωσης. Τη Loyalty Card, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα επιβράβευσης των πελατών κάθε επιχείρησης.

Megaguard

Φυσικά, η έκθεση δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί ομαλά και με ασφάλεια χωρίς την επαγγελματική προστασία της MEGA SPRINT GUARD ELECTRONIC SYSTEMS, μέλος του ομίλου των εταιρειών της Mega Guard. Για ακόμα μια φορά, η ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών και προϊόντων ασφαλείας, ανέλαβε επιτυχώς τη φύλαξη μίας μεγάλης εκδήλωσης. Το εξειδικευμένο προσωπικό τής εταιρείας, βρισκόταν «επί ποδός» προκειμένου να εξασφαλίσει την εύρυθμη έκβαση της έκθεσης και – κατά γενική ομολογία – τα κατάφερε περίφημα.

H Mega Sprint Guard διασφάλισε τη λειτουργία της έκθεσης.

Τεύχος 228

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ