Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

9 May 2024 06:45

Smart διανομή ηλεκτρικής ενέργειας από την Huawei

Η Huawei παρουσίασε την καινοτόμα Ευφυή Λύση Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας στο Ρότερνταμ. Η IDS αναπτύχθηκε σε συνεργασία με εταίρους του οικοσυστήματος και μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες και προκλήσεις της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η απώλεια υψηλών γραμμών, η αναξιόπιστη εξυπηρέτηση και το βάρος της διαχείρισης νέων ενεργειακών φορτίων.

Για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις, οι εταιρείες ενέργειας στρέφονται σε ψηφιακές λύσεις που αξιοποιούν τη δύναμη των δεδομένων, της συνδεσιμότητας και του αυτοματισμού. Η ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας – που συχνά αναφέρεται ως το «τελευταίο μίλι» – αποτελεί κρίσιμο στοιχείο στον εκσυγχρονισμό του συμβατικού συστήματος ηλεκτρικού δικτύου. Αυτό το «τελευταίο μίλι» είναι απαραίτητο, καθώς διασφαλίζει την παράδοση ηλεκτρικής ενέργειας απευθείας στα σπίτια των καταναλωτών, τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία. Το IDS της Huawei αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής για τη βελτιστοποίηση της διανομής ενέργειας, την ενίσχυση της αξιοπιστίας του δικτύου και τη διευκόλυνση της ενσωμάτωσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η αρχιτεκτονική IDS είναι χτισμένη σε ένα μοναδικό πλαίσιο cloud-pipe-edge-pipe-device, το οποίο περιλαμβάνει ένα ιδιωτικό cloud ως ψηφιακή βάση, τόσο ενσύρματες όσο και ασύρματες λύσεις για το δίκτυο backhaul, μια all-in-one edge computing μονάδα (ECU) για λιτή διαχείριση και γραμμή τηλεπικοινωνιών υψηλής ταχύτητας μετάδοσης, επόμενης γενιάς (HPLC) στην χαμηλή τάση. Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση επιτρέπει μετρήσιμα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που επιτρέπουν στους παρόχους υπηρεσιών κοινής ωφέλειας να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες τους, να μειώσουν τα κόστη και να βελτιώσουν την ικανοποίηση των πελατών εντοπίζοντας και επιδιορθώνοντας βλάβες πριν συμβούν διακοπές ρεύματος.

ΤΕΥΧΟΣ 502

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ