Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

8 December 2022 07:46

Schneider Electric και SAP συνεργάζονται για το IIoT

Του Στάθη Ασπιώτη

Οι δύο μεγάλες εταιρείες, Schneider Electric και SAP, εμβαθύνουν τη συνεργασία τους, με σκοπό να διευκολύνουν την ανάπτυξη βιομηχανικών εφαρμογών IoT και να βελτιώσουν τη βιωσιμότητά τους.

Η επέκταση της συνεργασίας τους αφορά στον τομέα του IIoT (βιομηχανικό IoT) και του ψηφιακού μετασχηματισμού, με έμφαση στις βιώσιμες υποδομές και στην εύκολη ανάπτυξη.

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν προδιαμορφωμένες επιλογές ανάπτυξης για πελάτες IIoT, ώστε κάθε εταιρεία που αναζητά, για παράδειγμα, ένα εργαλείο διαχείρισης υπηρεσιών πεδίου με χρήση επαυξημένης πραγματικότητας, να μπορεί να χρησιμοποιήσει την προκαθορισμένη διαμόρφωση hardware και λογισμικού της συνεργασίας. Επίσης, σχεδιάζεται η ενοποίηση των λειτουργικών τεχνολογιών στον όροφο του καταστήματος, χρησιμοποιώντας digital twins για τη διαχείριση του κύκλου ζωής.

Η ιδέα είναι να απλοποιηθεί και να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των λεγόμενων εφαρμογών Industry 4.0 – συστήματα που συνδέουν την πληροφορική, όπως το λογισμικό ERP με τις operation technologies που χρησιμοποιούνται στις διαδικασίες παραγωγής – λένε οι εταιρείες.

Παρότι είναι έντονο το ενδιαφέρον για το Industry 4.0 μεταξύ των πιθανών πελατών, πολλοί από αυτούς βλέπουν τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ως μεγάλο πονοκέφαλο, γεγονός που έχει επιβραδύνει την εξάπλωση των νεότερων τεχνολογιών.

Τεύχος 189

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ