Skip to main content
3 June 2024 06:46

SBTi για την ViewSonic Corp.

Η ViewSonic Corp. ανακοίνωσε ότι οι φιλόδοξοι στόχοι της για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2050, έχουν επικυρωθεί από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi). Αυτό το ορόσημο υπογραμμίζει τη δέσμευση της ViewSonic για περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τον ενεργό ρόλο της στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η ViewSonic έχει δεσμευτεί να μειώσει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα, στοχεύοντας σε μείωση κατά 42% στις απόλυτες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG) – των πεδίων εφαρμογής 1 και 2 – έως το 2030, οι οποίες προκύπτουν από τη βασική γραμμή που ορίστηκε το 2021. Η εταιρεία στοχεύει επίσης να μειώσει κατά 42% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου – του πεδίου εφαρμογής 3 – από αγορασμένα αγαθά και υπηρεσίες, και τη χρήση των πωλούμενων προϊόντων κατά 42% εντός του ίδιου χρονικού πλαισίου. Αυτοί οι στόχοι ευθυγραμμίζονται με τα αυστηρά κριτήρια της SBTi σχετικά με τη διατήρηση της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας στους 1,5°C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, σύμφωνα με τον πιο φιλόδοξο στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού.

Επιδιώκοντας ευρύτερους περιβαλλοντικούς στόχους, η ViewSonic στοχεύει να επιτύχει μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της έως το 2050. Αυτή η μακροπρόθεσμη δέσμευση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της ViewSonic να ενσωματώσει τη βιωσιμότητα σε όλες τις πτυχές των διαδικασιών και του επιχειρηματικού της ήθους.

ΤΕΥΧΟΣ 519

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ