Skip to main content
30 April 2024 06:46

Samsung και Qualcomm σημείωσαν βιομηχανική πρωτιά

Η Samsung Electronics και η Qualcomm Technologies ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις δοκιμές 1024 Quadrature Amplitude Modulation (QAM) τόσο για τις ζώνες φάσματος Frequency Division Duplex (FDD) όσο και για τις ζώνες φάσματος Time Division Duplex (TDD), σηματοδοτώντας μια βιομηχανική πρωτιά για την FDD. Αυτό το ορόσημο αποτελεί ιδιαίτερη καινοτομία, ενώ σε συνδυασμό με τη συνεργασία μεταξύ των εταιρειών, καταδεικνύει την αφοσίωσή τους στην υποστήριξη των φορέων για την αύξηση της απόδοσης 5G και την ενίσχυση της φασματικής απόδοσης των δικτύων τους.

Η QAM είναι μια προηγμένη τεχνολογία διαμόρφωσης για την αποτελεσματικότερη μετάδοση δεδομένων ή πληροφοριών. Αυτό σχετίζεται άμεσα με το πόσα bits δεδομένων μπορούν να παραδοθούν σε κάθε μετάδοση. Η τελευταία 1024 QAM ορίζεται στις προδιαγραφές 3GPP Release 17 και βοηθά τους φορείς να μεγιστοποιήσουν τη χρήση των πόρων του φάσματος, ενώ παράλληλα επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν απρόσκοπτα διάφορες υπηρεσίες κινητής επικοινωνίας, όπως live video streaming και online multi-player gaming, τα οποία απαιτούν υψηλότερες ταχύτητες λήψης.

Η δοκιμή διεξήχθη στο εργαστήριο Ε&Α της Samsung στην Κορέα με τη χρήση του λογισμικού και των ραδιοσυχνοτήτων 5G vRAN της Samsung – καθεμία υποστηρίζει τις ζώνες 2,1GHz (FDD) και 3,5GHz (TDD) – και της συσκευής δοκιμής μορφής κινητού τηλεφώνου της Qualcomm Technologies, η οποία είναι εξοπλισμένη με το πιο πρόσφατο σύστημα Snapdragon® X75 5G Modem-RF. Χρησιμοποιώντας ένα εύρος ζώνης 20MHz, οι εταιρείες έφτασαν τα 485Mbps. Αυτή η ταχύτητα downlink είναι περισσότερο από 20% υψηλότερη από ό,τι είναι δυνατό να επιτευχθεί με το τρέχον 256 QAM.

Η Samsung σχεδιάζει να ολοκληρώσει τις τρέχουσες δοκιμές του 1024 QAM και στο παραδοσιακό RAN και η τεχνολογία αναμένεται να είναι εμπορικά διαθέσιμη εντός του έτους.

ΤΕΥΧΟΣ 500

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ