Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

21 October 2022 06:46

Rollable smartphone concept και PC παρουσίασε η Motorola

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Motorola δείχνει το μέλλον των καινοτόμων form factors, παρουσιάζοντας μια νέα ιδέα για Rollable smartphone και για rollable laptop στο virtual event, Lenovo Tech World ’22.

Το concept Rollable ενσωματώνει την ιδέα αυτή με μια οθόνη που προσαρμόζεται σε τρεις διακριτές θέσεις – εκτεταμένη, μεσαία και μικρή – απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Η οθόνη του rollable smartphone της Motorola έχει ύψος 4”, όταν είναι «τυλιγμένη», οπότε το smartphone μπορεί να χαρακτηριστεί τσέπης και μικρότερο από τις περισσότερες άλλες premium συσκευές που διατίθενται σήμερα.

Με την οθόνη «ξε-τυλιγμένη» στις 6,5”, το gaming μπορεί να γίνει καθηλωτικό, λέει η Motorola, η οποία υποστηρίζει – και θα συμφωνήσουμε – ότι το concept αυτό παρέχει ατελείωτες ευκαιρίες για ψυχαγωγία και δημιουργία περιεχομένου, ενώ προσφέρει πραγματική καινοτομία και ευελιξία.

Στη Motorola λένε «βλέπουμε τα smartphone ως προέκταση του εαυτού μας – ένα εργαλείο που μας επιτρέπει να προσαρμοζόμαστε στο περιβάλλον μας και να εκτελούμε εργασίες με ευκολία. Σήμερα, επενδύουμε σε εύκαμπτες οθόνες OLED ή pOLED για να προσφέρουμε τη βέλτιστη ισορροπία περιεχομένου και άνεσης».

Εκτός από το Motorola rollable smartphone concept, η Lenovo παρουσιάζει έναν Rollable φορητό υπολογιστή που χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία για να αυξήσει τις δυνατότητες πολλαπλών εργασιών και περιήγησης, διατηρώντας παράλληλα ένα συμπαγές μέγεθος. Όπως μπορείτε να δείτε στο video παρακάτω, αυτό που ξετυλίγεται στο rollable laptop δεν είναι άλλο από την οθόνη του, η οποία μπορεί να μεγαλώνει κατά ύψος, προσφέροντας πολύτιμο χώρο εργασίας.

Τεύχος 156

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ