Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

26 July 2022 16:28

P&S Intelligence
Η αγορά συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας τηλεπικοινωνιών θα αποφέρει έσοδα $7.360,2 εκατ. έως το 2030

Του Στάθη Ασπιώτη

Το μέγεθος της αγοράς συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας τηλεπικοινωνιών αποτιμήθηκε σε $3.974,1 εκατ. το 2021 και αναμένεται να φτάσει τα $7.360,2 εκατ. το 2030, με ρυθμό ανάπτυξης 7,1% κατά την περίοδο 2021–2030. Η ανάπτυξη υποστηρίζεται από την αυξανόμενη διείσδυση των πύργων τηλεπικοινωνιών σε διάφορες περιοχές, όπως η APAC και η Αφρική, και από την πολλαπλασιαζόμενη υιοθέτηση τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Επιπλέον, πολλαπλοί αριθμοί πύργων έχουν εγκατασταθεί ασταμάτητα για να ικανοποιήσουν την απαίτηση του αυξανόμενου αριθμού συνδρομητών, γεγονός που, με τη σειρά του, ενισχύει τη χρήση συστημάτων ισχύος για αυτούς τους πύργους.

Επιπλέον, τα αυξανόμενα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, σε συνδυασμό με την κλιμακούμενη χρήση υβριδικών συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον περιορισμό του αποτυπώματος άνθρακα από τα τηλεπικοινωνιακά συστήματα ισχύος, είναι οι άλλοι σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αγοράς.

Ανάπτυξη της αγοράς υβριδικών συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας τηλεπικοινωνιών

Ο υβριδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής συνδυάζει την παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας, εκμεταλλεύεται πλήρως το δυναμικό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προσδιορίζοντας τη διακοπή της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και προσφέρει μια πιο αξιόπιστη λύση για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών ενέργειας. Έτσι, αρκετές εταιρείες εστιάζουν έντονα στην ανάπτυξη υβριδικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, οι οποίες, με τη σειρά τους, θα αυξήσουν περαιτέρω τη ζήτηση για συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας. Για παράδειγμα:

● Τον Μάιο του 2022, η θυγατρική της Adani Green Energy Limited (AGEL), Adani Hybrid Energy Jaisalmer One Limited (AHEJOL), κατασκεύασε μια υβριδική μονάδα αιολικής-ηλιακής ενέργειας ισχύος 390 MW στο Ρατζαστάν της Ινδίας.

● Τον Νοέμβριο του 2021, η Siemens Energy AG ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα υβριδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Γαλλική Γουιάνα της Γαλλίας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ