Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

5 June 2024 06:52

Η LG Electronics προσβλέπει στην ευημερία μέσω social media

Η LG Electronics παρουσίασε μια παγκόσμια καμπάνια με τίτλο «Optimism your feed», η οποία έχει ως στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να απολαμβάνουν περισσότερη αισιοδοξία στην εμπειρία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια νέα παγκόσμια έρευνα που έγινε για λογαριασμό της LG διαπίστωσε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πηγή άγχους και ταυτόχρονα είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι απευθύνονται για να ψυχαγωγηθούν, να κρατήσουν επαφή με φίλους και οικογένεια και να ενημερωθούν για ειδήσεις και τρέχοντα γεγονότα. Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (45%) αναφέρουν ότι οι ροές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούνται από ίση ή μεγαλύτερη ποσότητα αρνητικού περιεχομένου από ό,τι θετικού περιεχομένου. Ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες (28%) υποστήριξε ότι το αρνητικό περιεχόμενο στις ροές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αυξήσει το άγχος τους και ένας στους πέντε (20%) δήλωσε ότι τους έχει κάνει δυστυχισμένους. Άλλες μελέτες δείχνουν επίσης ότι οι αλγόριθμοι συχνά προωθούν αρνητικές και εξειδικευμένες συζητήσεις.

Η παγκόσμια έρευνα είχε ως στόχο να κατανοήσει τους παράγοντες που επηρεάζουν τον τρόπο λειτουργίας των αλγορίθμων και πώς να αυξήσετε το θετικό περιεχόμενο της ροής σας. Το αποτέλεσμα είναι η λίστα αναπαραγωγής «Optimism your feed» με πρωτότυπο περιεχόμενο, η οποία, όταν γίνει χρήση της, θα προσελκύσει περισσότερο αισιόδοξο περιεχόμενο στην τροφοδοσία σας.

ΤΕΥΧΟΣ 521

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ