Skip to main content
2 February 2023 07:49

Nexi και IBM εκσυγχρονίζουν συστήματα πληρωμής

Η Nexi, που δραστηριοποιείται στην αγορά ψηφιακών πληρωμών, υπέγραψε πενταετή συμφωνία με την IBM για τον εκσυγχρονισμό της κύριάς της πλατφόρμας επεξεργασίας πληρωμών.

Η συμφωνία στηρίζεται στην αξιοποίηση των τεχνολογιών IBM z16 και IBM Storage και υποστηρίζει το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της paytech εταιρείας, επιταχύνοντας τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, των δεδομένων και των διαδικασιών, ώστε τα ψηφιακά κανάλια και οι εφαρμογές να λειτουργούν αξιόπιστα και με ασφάλεια, σε σημείο που να είναι «quantum safe».

Ο εκσυγχρονισμός θα επικεντρωθεί στο μετασχηματισμό της βασικής τεχνολογικής υποδομής της Nexi, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της επιχειρηματικότητάς της και αποτελεί τη βάση για τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών. Σημαντικό μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής της Nexi είναι ο εκσυγχρονισμός της βασικής τεχνολογικής πλατφόρμας της σε μια υβριδική αρχιτεκτονική cloud, ώστε τα ψηφιακά κανάλια και οι εφαρμογές να μπορούν να λειτουργούν με ασφάλεια σε οποιοδήποτε τεχνολογικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η IBM θα συνεργαστεί στενά με τη Nexi και θα παρέχει τις τεχνολογίες και την απαραίτητη τεχνογνωσία  για να επιτευχθεί βελτιωμένη αποτελεσματικότητα των ψηφιακών υπηρεσιών πληρωμών του ομίλου και αύξηση των φορτίων εργασίας.

Τεύχος 219

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ