Skip to main content
6 March 2023 07:58

Nέες Bravia XR από τη Sony  

Τέσσερις νέες σειρές τηλεοράσεων που έρχονται να ολοκληρώσουν την οικογένεια Bravia XR για το 2023, παρουσίασε πρόσφατα η Sony. Πρόκειται για τις σειρές X95L Mini LED, Χ90L Full Array LED, A95L QD-OLED και A80L OLED, όλες εξοπλισμένες με τις προηγμένες τεχνολογίες της εταιρείας. 

Στην «καρδιά» των νέων τηλεοράσεων οικογένειας Bravia XR, βρίσκεται ο αναβαθμισμένος επεξεργαστής εικόνας Cognitive Processor XR, o οποίος εξασφαλίζει καλύτερο έλεγχο του οπίσθιου φωτισμού, υψηλότερη φωτεινότητα και μειωμένα φαινόμενα Blooming, ενώ χάρη στην τεχνολογία XR Clear Image, προσφέρει ακόμα λιγότερο θόρυβο και καλύτερη ευκρίνεια με μειωμένο motion blur στις σκηνές με έντονη δράση. 

Στον τομέα του ήχου, όλα τα νέα μοντέλα υποστηρίζουν την τεχνολογία Acoustic Center Sync, σε συνδυασμό με soundbars της Sony, για πιο γεμάτο ήχο και βαθύτερο μπάσο, καθώς και λειτουργία 360 Spatial Sound Mapping, η οποία δημιουργεί εικονικά ηχεία για την καλύτερη δυνατή ηχητική σκηνή. Εξυπακούεται πως όλες οι τηλεοράσεις Bravia-XR επιτρέπουν στους gamers να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το PlayStation 5, με αποκλειστικά χαρακτηριστικά όπως το Auto HDR Tone Mapping και το Auto Genre Picture Mode. 

Παράλληλα, το ανανεωμένο Game Menu – εκτός από τις υπάρχουσες επιλογές (VRR, Blur Reduction, Black Equalizer, Crosshair) – προσφέρει φέτος τη δυνατότητα να αλλάξεις το μέγεθος του, ενώ ειδικά οι τηλεοράσεις της σειράς A95L διαθέτουν και επιλογή Multi-View για να μπορεί ο χρήστης να παίζει και να παρακολουθεί επιπλέον περιεχόμενο ταυτόχρονα. Τέλος, μέσα από το Eco Dashboard μπορεί να παραμετροποιήσει όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν στην κατανάλωση της ενέργειας, για να βελτιστοποιήσει την κατανάλωση, ενώ όλες οι νέες τηλεοράσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί με την προαιρετική Bravia Cam, για να μπορεί να κάνει απευθείας video-calls. 

BRAVIA XR A95L 4K HDR QD-OLED TV 

Η κορυφαία σειρά τηλεοράσεων της Sony με την σφραγίδα Master Series. Διαθέτει πάνελ τεχνολογίας QD-OLED της Samsung, και θα είναι διαθέσιμη σε τρεις διαστάσεις, στις 65”, 75” και 85”. Χάρη στην QD-OLED τεχνολογία προσφέρει πραγματικό μαύρο και ακόμα υψηλότερα επίπεδα φωτεινότητας από την περασμένη γενιά (η εταιρεία κάνει λόγο για αύξηση της φωτεινότητας της τάξης του 200% σε σχέση με την περσινή A95K) 

BRAVIA XR X95L 4K HDR Mini LED TV 

Η μία από τις δύο κορυφαίες σειρές τηλεοράσεων της Sony για φέτος με πάνελ τεχνολογίας LCD και οπίσθιο φωτισμό Mini LED. Θα είναι διαθέσιμη σε τρεις διαστάσεις, στις 65”, 75” και 85”, με την εταιρεία να μην ανακοινώνει τον αριθμό των dimming zone, κάνοντας μόνο λόγο για χιλιάδες Mini LED (στη στιγμή που η απερχόμενη γενιά είχε μόνο 432 dimming zones). 

BRAVIA XR X90L 4K HDR Full Array LED TV 

Ένα σκαλί πιο κάτω η σειρά X90L θα είναι διαθέσιμη σε διαστάσεις 55”, 65”, 75”, 85” και 98”, γεγονός που την καθιστά ιδανική για σένα που ψάχνεις πραγματικά μεγάλη τηλεόραση για το χώρο σου. Η σειρά διαθέτει πάνελ VA με οπίσθιο φωτισμό Full LED Array, με υψηλότερη φωτεινότητα κατά 130% σε σχέση με την περσινή σειρά X90K. 

BRAVIA XR A80L 4K HDR OLED TV 

Η πιο οικονομική από τις OLED σειρές της Sony, θα είναι διαθέσιμη στις 55”,65” 77” και 83”, θα προσφέρει καλύτερη φωτεινότητα κατά 110% σε σύγκριση πάντα με την απερχόμενη σειρά. 

https://www.youtube.com/watch?v=hhaULhvfnqU

Τεύχος 240

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ