Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

3 July 2023 06:53

Microsoft: Οι δυνατότητες του Windows Copilot  

Της Αφροδίτης Μπαλίδου 

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα το Windows Copilot, έναν «βοηθό» τεχνητής νοημοσύνης για τα Windows 11. Όπως και οι πλευρικές μπάρες Copilot που έχουμε δει στον Edge, στις εφαρμογές του Office, ακόμα και στο GitHub, το Windows Copilot θα ενσωματωθεί απευθείας στα Windows 11 και θα είναι διαθέσιμο για άνοιγμα και χρήση από τη γραμμή εργασιών σε όλες τις εφαρμογές και τα προγράμματα. Το Windows Copilot μπορεί να συνοψίζει το περιεχόμενο που βλέπετε σε εφαρμογές, να το ξαναγράφει ή ακόμη και να το εξηγεί. Μοιάζει πολύ με το dialog box που βρίσκεται στο Bing Chat, οπότε μπορείτε να του κάνετε γενικές ερωτήσεις για πράγματα που συνήθως ρωτάτε σε μια μηχανή αναζήτησης. 

Η Microsoft το δοκιμάζει επί του παρόντος εσωτερικά και μέσω δοκιμαστών, πριν το διαθέσει ευρύτερα στους χρήστες των Windows 11. 

Το Windows Copilot αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ώθησης τεχνητής νοημοσύνης για τα Windows. Η Microsoft συνεργάζεται επίσης με την AMD και την Intel για να ενεργοποιήσει περισσότερα χαρακτηριστικά των Windows σε CPU επόμενης γενιάς. Η Intel και η Microsoft υπαινίχθηκαν ακόμη και τα Windows 12 τους τελευταίους μήνες και ο Chief Product Officer της Microsoft, Panos Panay, ισχυρίστηκε στη CES νωρίτερα φέτος ότι «η AI πρόκειται να επανεφεύρει τον τρόπο με τον οποίο κάνετε τα πάντα στα Windows!» 

Τεύχος 318

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ