Skip to main content
9 January 2024 07:55

Microsoft: Ενημέρωση του πληκτρολογίου των Windows

Η Microsoft προσθέτει ένα πλήκτρο Copilot που καλεί τον βοηθό τεχνητής νοημοσύνης με το πάτημα ενός κουμπιού, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη ενημέρωση του πληκτρολογίου των Windows εδώ και τρεις δεκαετίες.

Ο γίγαντας του λογισμικού δήλωσε την Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου ότι το πλήκτρο Copilot θα έρθει σύντομα σε ορισμένους νέους υπολογιστές που κατασκευάζονται και πωλούνται από διάφορους κατασκευαστές και τρέχουν με το λειτουργικό σύστημα Windows.

Αυτό σημαίνει ότι με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου, οι χρήστες θα μπορούν σύντομα να επικοινωνούν με το Copilot, το chatbot της εταιρείας που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη, για να κάνουν ερωτήσεις ή να βοηθούν στη σύνταξη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Αυτό όχι μόνο θα απλοποιήσει την εμπειρία των ανθρώπων, αλλά και θα την ενισχύσει, καθιστώντας το 2024 το έτος του AI PC», δήλωσε ο Yusuf Mehdi, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Marketing καταναλωτών της Microsoft, σε ανάρτηση στο ιστολόγιο της εταιρείας. Το νέο κουμπί θα κάνει τελικά «απρόσκοπτη την εμπλοκή του Copilot στην καθημερινότητά σας», πρόσθεσε ο Mehdi.

Αυτό το κουμπί εμφανίστηκε σε πληκτρολόγια φορητών και επιτραπέζιων υπολογιστών που πωλούνται από εταιρείες όπως η Dell, η Lenovo και η HP.

Τεύχος 422

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ