Skip to main content
8 November 2022 07:52

Meta: Εκνευρισμός κατά Zuckerberg – Συνεχίζεται η πτώση

Του Χρίστου Κρανάκη

Αυξάνεται ο θυμός των μετόχων της Meta κατά της διοίκησης και συγκεκριμένα του Mark Zuckerberg, εξαιτίας των σχεδίων του για αύξηση των εταιρικών δαπανών για το σχέδιο του metaverse.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο CEO της εταιρείας εμφανίζεται ανένδοτος στο να αποχωρήσει από τα αρχικά του πλάνα, που θέλανε μεγάλες επενδύσεις για το όλο εγχείρημα του metaverse, με αποτέλεσμα την απώλεια εμπιστοσύνης των συνεργατών και υποστηρικτών του.

Η ετήσια μείωση των εσόδων κατά 4% και η πτώση των καθαρών εσόδων κατά 52% το τρίτο τρίμηνο, μεταφράζεται σε μείωση 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το συνολικό κεφάλαιο της Meta Platforms και φυσικά η τιμή της μετοχής συνεχίζει να υποχωρεί.

Η «γκρίνια» μεταξύ των μετόχων μάλιστα, εντάθηκε ακόμα περισσότερο αφότου η εταιρεία δήλωσε ότι οι απώλειες της αναμένεται να «αυξηθούν σημαντικά» το 2023.

Αρκετοί αναλυτές θεωρούν πως ο Zuckerberg «έκλεισε τα αφτιά του» στην επενδυτική κοινότητα, ενώ το χρονοδιάγραμμα που έχει ορίσει για την ολοκλήρωση του metaverse εκτιμάται ως «άπιαστο».

Άλλοι βέβαια αντικρούουν τις επικρίσεις προς τον Zuckerberg ως «άδικες» θεωρώντας πως όλοι οι μέτοχοι γνώριζαν ότι επένδυσαν σε μια εταιρεία, στην οποία εκείνος διαθέτει άνω του 50% των ψήφων. Συνεπώς, έπρεπε ήδη από τότε να προσμετρήσουν το γεγονός αυτό.

Τεύχος 167

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ