Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

28 May 2024 06:55

Live υποστήριξη σε θύματα έμφυλης βίας για 1η φορά στην Ελλάδα

Ο Οργανισμός Πράξη Αγάπης παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη διαδικτυακή εφαρμογή Olga, μέσω της οποίας κάθε γυναίκα που υφίσταται βία μπορεί να στείλει ψηφιακά, δωρεάν γραπτό μήνυμα και να επικοινωνήσει σε πραγματικό χρόνο με εξειδικευμένο εκπρόσωπο, ο οποίος θα προσφέρει υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης.

Αναλυτικότερα, η εφαρμογή ξεκίνησε πιλοτικά ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Η διαδικτυακή εφαρμογή Olga παρέχει ψηφιακά συμβουλευτική υποστήριξη μέσω live chat από καταρτισμένους επαγγελματίες, δίνοντας στοχευμένες πληροφορίες αναφορικά με την έμφυλη βία, αποτελώντας χρήσιμο εργαλείο για οποιαδήποτε γυναίκα βρίσκεται σε ανάγκη ή σε καθεστώς βίας, καθώς και σε οποιοδήποτε άτομο ενημερωθεί για κάποιο περιστατικό έμφυλης βίας.

Ο σχεδιασμός της διαδικτυακής εφαρμογής επιτρέπει την ανωνυμία, ενώ το δωμάτιο ασφαλούς επικοινωνίας λειτουργεί όπως ένα live chat, καθιστώντας έτσι την όλη διαδικασία απλή στη χρήση και με άμεσα αποτελέσματα. Με το πάτημα ενός πλήκτρου κάθε γυναίκα μπορεί να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν στην έμφυλη βία, να εντοπίσει υποστηρικτικές δομές κοντά της ή να καλέσει την άμεση δράση.

Παράλληλα, η εφαρμογή αναλαμβάνει την παραπομπή των γυναικών σε άλλες δομές και πλαίσια, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο και ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε γυναίκας (εξατομικευμένη παρέμβαση), με στόχο την άμεση και ολιστική πλαισίωσή της. Το όνομα της εφαρμογής αποτελεί φόρο τιμής στην Όλγα Δημητρακοπούλου.

ΤΕΥΧΟΣ 515

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ