Skip to main content
16 July 2024 06:58

LG Affectionate Intelligence: Ευφυής χώρος με χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Η LG Electronics απέκτησε πρόσφατα το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Athom. Η συμφωνία περιλαμβάνει σχέδια για την απόκτηση του υπόλοιπου 20% εντός των επόμενων τριών ετών. Αυτή η στρατηγική κίνηση στοχεύει στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας της LG στο πλαίσιο των ανοικτών οικοσυστημάτων έξυπνου σπιτιού. Ενσωματώνοντας τις δυνατότητες της Athom με την τεχνολογία Affectionate Intelligence της LG, η LG φιλοδοξεί να ηγηθεί της εποχής καινοτομίας στο σπίτι με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη.

Η LG σχεδιάζει να ενσωματώσει την εκτεταμένη συνδεσιμότητα της Athom – η οποία συνδέει χιλιάδες συσκευές, αισθητήρες και συσκευές φωτισμού – με την πλατφόρμα LG ThinQ, με δυνατότητα δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης. Η ενσωμάτωση αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία ενός σπιτιού AI που θα παρέχει βέλτιστες λύσεις χώρου, αποκτώντας βαθύτερη κατανόηση του πελάτη. Στο AI home της LG, οι πελάτες θα συνεργάζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα διαχειρίζεται τις συσκευές και τις συσκευές IoT για να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο περιβάλλον προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις τους.

Η LG οραματίζεται την επέκταση της διαφοροποιημένης εμπειρίας του πελάτη από τα σπίτια με τεχνητή νοημοσύνη σε διάφορους χώρους όπου οι πελάτες περνούν τον χρόνο τους, όπως εμπορικοί χώροι και περιβάλλοντα κινητικότητας, υλοποιώντας και προωθώντας τελικά την έννοια του «ευφυούς χώρου».

Η Athom έχει αναπτύξει τον δικό της διανομέα και το δικό της λειτουργικό σύστημα για να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο οικοσύστημα έξυπνου σπιτιού. Η ναυαρχίδα της, το Homey Pro, μπορεί να συνδεθεί σε περισσότερες από 50.000 συσκευές και υποστηρίζει διάφορες μεθόδους σύνδεσης, όπως Wi-Fi, Bluetooth, Z-Wave, Matter και Thread, καθιστώντας το ιδιαίτερα ευέλικτο και αυτόνομο.

Το Homey App Store, το οποίο διαχειρίζεται η Athom, προσφέρει περίπου 1.000 εφαρμογές για τη σύνδεση και τον έλεγχο οικιακών συσκευών από εταιρείες, όπως η Philips Hue και η IKEA. Πολλές από αυτές τις εφαρμογές βασίζονται σε επίσημες συνεργασίες, παράλληλα με έναν μεγάλο αριθμό εφαρμογών που αναπτύσσονται από την κοινότητα του Homey. Αυτή η κοινότητα προγραμματιστών συμβάλλει ενεργά στην ανοικτή πλατφόρμα του Athom, διευρύνοντας συνεχώς το σύνολο των εμπορικών σημάτων και των συσκευών που μπορούν να συνδεθούν. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν ένα έξυπνο οικιακό περιβάλλον, κατεβάζοντας εφαρμογές από το κατάστημα και συνδέοντας τις συσκευές τους.

ΤΕΥΧΟΣ 549

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ