Skip to main content
27 May 2024 06:56

Klarna και Airbnb αποκαλύπτουν τις τάσεις για το φετινό καλοκαίρι

Με την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών να πλησιάζει, η Klarna δημοσίευσε τα αποτελέσματα της νέας έρευνας Travel Report, αποκαλύπτοντας τις τάσεις και τα σχέδια των Ελλήνων καταναλωτών για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές. Σύμφωνα με την έρευνα της Klarna, το 94% των Ελλήνων καταναλωτών σκοπεύει να πάει διακοπές αυτό το καλοκαίρι και το 73% από αυτούς σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ελλάδα, δείχνοντας την προτίμηση στη χώρα μας για καλοκαιρινό προορισμό. Ταυτόχρονα, το 11,9% θα ταξιδέψει σε γειτονική χώρα και το 17,8% σε κοντινή χώρα εντός Ευρώπης. Μόνο το 7,5% σκοπεύει να κάνει μακρινό ταξίδι σε άλλη ήπειρο.

Σε ερώτηση για το με ποιον θα περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές, το 49,2% απάντησε ότι σχεδιάζει να πάει διακοπές με την οικογένειά του, ακολουθώντας τη μέση τάση στις ΗΠΑ και την υπόλοιπη Ευρώπη (49,4%). Μεταξύ των καταναλωτών που ανήκουν στην Gen Z (18-25 ετών), περισσότεροι από τους μισούς (59,4%) δήλωσαν ότι θα πάνε διακοπές με φίλους, ενώ η πλειοψηφία των Millennials (26-41 ετών) σκοπεύει να ταξιδέψει με τον / την σύντροφό τους.

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι Έλληνες κάνουν ταξίδια είναι για να χαλαρώσουν (78,7%) και να ανακαλύψουν νέα μέρη και πολιτισμούς (55,8%). Επιπλέον, το 54,8% των συμμετεχόντων στην έρευνα θέλει να περάσει χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους στις διακοπές, και το 54% αναζητά ταξιδιωτικές εμπειρίες για κοινωνικοποίηση και διασκέδαση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων που ταξιδεύουν παίρνει ιδέες από φίλους (62,1%) και ταξιδιωτικά blogs / sites (61%) για να επιλέξει τον καλοκαιρινό προορισμό. Άλλες δημοφιλείς πηγές έμπνευσης περιλαμβάνουν προτάσεις από μέλη της οικογένειας (49%) και από τα κοινωνικά δίκτυα (40%).

Τα στοιχεία του Airbnb

Καθώς πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024, επισκέπτες από όλο τον κόσμο προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια θέση στην πρώτη σειρά στη διοργάνωση. Παρότι το Παρίσι είναι η πόλη με τις περισσότερες αναζητήσεις παγκοσμίως στο Airbnb αυτό το καλοκαίρι, πόλεις όπως η Λιλ, οι Βερσαλλίες και η Λυών είναι δημοφιλείς χάρη στη στρατηγική απόφαση να πραγματοποιηθούν οι αγώνες σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Στην Ελλάδα, δημοφιλείς προορισμοί είναι το Χαλάνδρι και το Μαρούσι, καθώς και θαυμάσιοι παραθαλάσσιοι προορισμοί, όπως η Δονούσα, η Βασιλική και το Σχίσμα Ελούντας. Το 64% των Ελλήνων επισκεπτών λέει ότι τα ταξίδια μέσω Airbnb παρέχουν μια πιο στενή σύνδεση με την τοπική κουλτούρα από τη διαμονή σε ξενοδοχείο ή θέρετρο. Τα Airbnb δεν βρίσκονται μόνο σε πιο αυθεντικές γειτονιές, αλλά πολλές από τις διαμονές στην πλατφόρμα έχουν απίστευτο χαρακτήρα, προσφέροντας μια γεύση από τις τοπικές γεύσεις και πάθη.

Αυτό το καλοκαίρι, οι αναζητήσεις για υπαίθριες παροχές, όπως πισίνες και μπάρμπεκιου, αυξάνονται κατά 13,7% για οικογενειακά ταξίδια των Ελλήνων χρηστών. Με παροχές, όπως κουζίνες, σεφ και ιδιωτικοί εξωτερικοί χώροι, η Airbnb είναι η επιλογή που προτιμούν πολλές οικογένειες. Σχεδόν οι μισοί από τους Έλληνες επισκέπτες (48%) λένε ότι το να μπορούν να χωρέσουν όλη την οικογένειά τους σε ένα μέρος είναι καθοριστικός παράγοντας όταν πραγματοποιούν κρατήσεις. Το 64% λέει ότι παροχές, όπως οι κουζίνες, οι χώροι εργασίας και οι αυλές, είναι σημαντικές όταν πραγματοποιούν κρατήσεις.

Μερικές από τις κορυφαίες κατηγορίες στις οποίες γίνονται κρατήσεις από οικογένειες αυτό το καλοκαίρι έχουν κεντρικό θέμα το να βρίσκονται κοντά σε νερό, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών εξοχή, παραλία, παραθαλάσσια, εθνικά πάρκα και εκπληκτική θέα.

ΤΕΥΧΟΣ 514

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ