Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

6 October 2022 06:49

IaaS: Προβλέψεις της βιομηχανίας για την περίοδο 2022-2027

Του Στάθη Ασπιώτη

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς Infrastructure as a Service (IaaS) έφτασε τα 66 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Προσβλέποντας στο μέλλον, έρευνα της Research and Markets αναμένει ότι η αγορά θα φτάσει τα 279,5 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027, παρουσιάζοντας CAGR 27,2% κατά την περίοδο 2021-2027.

Η αναδυόμενη τάση της ψηφιοποίησης, μαζί με την αυξανόμενη υιοθέτηση των υπηρεσιών cloud, είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που καθοδηγούν την ανάπτυξη της αγοράς. Επιπλέον, η αυξανόμενη ζήτηση για οικονομικά αποδοτική υποδομή τεχνολογίας πληροφοριών (IT) και ταχύτερη προσβασιμότητα δεδομένων από διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και των ασφαλίσεων (BFSI), της υγειονομικής περίθαλψης, του λιανικού εμπορίου, της κατασκευής και των τηλεπικοινωνιών, δίνει επίσης ώθηση στην ανάπτυξη της αγοράς.

Η αγορά καθοδηγείται περαιτέρω από την ευρεία χρήση του Disaster Recovery-as-a-service (DraaS) από οργανισμούς για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων τους και την αποτελεσματική αποκατάστασή τους σε περίπτωση φυσικής ή ανθρωπογενούς καταστροφής. Επιπλέον, η αυξανόμενη ανάπτυξη του hybrid cloud που αποτελεί ενσωμάτωση τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου cloud λειτουργεί ως ένας άλλος παράγοντας που αποφέρει ανάπτυξη.

Αυτό επιτρέπει στους οργανισμούς να επεξεργάζονται δεδομένα με υψηλή ταχύτητα, να μοιράζονται μεγάλες ποσότητες πληροφοριών μέσω του cloud και να ελαχιστοποιούν το συνολικό λειτουργικό κόστος. Άλλοι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της πληροφορικής, μαζί με εκτεταμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης (R&D) στον τομέα της ασύρματης τεχνολογίας, αναμένεται να ωθήσουν περαιτέρω την ανάπτυξη της αγοράς.

Τεύχος 145

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ