Skip to main content
3 July 2024 06:55

Huawei FreeBuds 6i: Ακουστικά με απομόνωση θορύβου

Η Huawei κυκλοφορεί τα FreeBuds 6i, ένα μοντέλο με εξαιρετικές επιδόσεις στην ακύρωση θορύβου, οικονομική τιμή και ευκολία στη μεταφορά. Το σύστημα Ενεργούς Ακύρωσης Θορύβου είναι ένα από τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που διακρίνει τα ποιοτικά, premium ακουστικά. Πρόκειται για την τρίτη γενιά ANC της εταιρείας, η οποία μέχρι πρότινος προορίζονταν μόνο για την ακριβότερη σειρά Pro. Ένας πολυσύνθετος αλγόριθμος προσαρμόζεται σε 34 διαφορετικά σενάρια θορυβώδους περιβάλλοντος, προκειμένου να ανταποκριθεί σε πραγματικό χρόνο, σπεύδοντας να ακυρώσει κάθε απόπειρα διατάραξης της ακουστικής γαλήνης! Η βαβούρα του γύρω χώρου «σαρώνεται» κάθε 2,6ms, ώστε κάθε δευτερόλεπτο να επαναχαράσσεται η στρατηγική ακύρωσης των ενοχλητικών συχνοτήτων που καταγράφουν τα τρία μικρόφωνα. Μέσω της αναπαραγωγής αντίθετων συχνοτήτων και τριών επιπέδων ANC, τα ακουστικά τείνουν να εκμηδενίσουν το τελικό αποτέλεσμα της «φασαρίας» που επιχειρεί να φτάσει στα αφτιά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο θάλαμος φίλτρου θορύβου βασίζεται στην αρχή του συντονισμού Helmholtz και στοχεύει σε θορύβους μέσης έως υψηλής συχνότητας. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στο εύρος των 2-3 kHz, γεγονός που συνεπάγεται πως περιορίζει αρκετά τη «διείσδυση» των διαλόγων του κόσμου στο εσωτερικό των ακουστικών. Υπάρχει πάντα διαθέσιμη η επιλογή «Awareness», η οποία ενεργοποιεί την καταγραφή των εξωτερικών ήχων και την αναπαραγωγή τους στο εσωτερικό του ακουστικού.

Δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί ο ποιοτικότατος ήχος, πιστοποιημένος με «Hi Res Audio». Καταφεύγοντας στην επιλογή Prioritize Sound Quality, τα αποτελέσματα στη μουσική είναι εξαιρετικά.

ΤΕΥΧΟΣ 540

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ