Skip to main content
20 October 2023 06:55

H Siemens ανέλαβε σημαντικά έργα στη Γερμανία

Η Siemens ανέλαβε τη δημιουργία υποδομών φόρτισης για ηλεκτρικά λεωφορεία (e-buses) σε δύο πόλεις της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, η Siemens θα υποστηρίξει και πάλι την Hamburger Hochbahn AG στο Αμβούργο, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες δημόσιων μεταφορών της Γερμανίας, ώστε να διαθέτει έναν στόλο λεωφορείων εντελώς απαλλαγμένο από εκπομπές ρύπων έως το 2030. Επίσης, η Siemens θα συμβάλλει στην ομαλή μετάβαση σε ηλεκτρικά λεωφορεία για την KVS GmbH στο Saarlouis. Τα έργα περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό, την εγκατάσταση της υποδομής φόρτισης και τη διασύνδεσή της στο δίκτυο μέσης τάσης. Επιπλέον, περιλαμβάνονται πολυετείς συμβάσεις συντήρησης. Υπολογίζεται ότι μόνο στο Αμβούργο και με την κατάργηση όλων των πετρελαιοκίνητων λεωφορείων θα αποφευχθεί σε ετήσια βάση η εκπομπή περίπου 66.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Πρόσθετο έργο από την Hamburger Hochbahn AG: Η Hamburger Hochbahn AG είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες δημόσιων μεταφορών της Γερμανίας, μεταφέροντας καθημερινά πάνω από 1,2 εκατομμύρια επιβάτες με τέσσερις γραμμές μετρό και 119 λεωφορειακές γραμμές. Μετά από απόφαση της Γερουσίας του Αμβούργου, η Hamburger Hochbahn AG αγοράζει αποκλειστικά από το 2020 ηλεκτρικά λεωφορεία και στοχεύει στη δημιουργία ενός στόλου λεωφορείων πλήρως απαλλαγμένου από εκπομπές ρύπων έως το 2030. Από το 2021 έως το 2023, η Siemens Γερμανίας εξόπλισε με επιτυχία δύο χώρους στάθμευσης στο αμαξοστάσιο του Alsterdorf με συνολικά 141 σημεία φόρτισης SICHARGE UC, καθώς και με τεχνολογία μέσης και χαμηλής τάσης, συμπεριλαμβανομένου του πίνακα χαμηλής τάσης SIVACON S8. Η εγκατάσταση συνοδεύεται από την τοποθέτηση μιας ενεργειακά αποδοτικής προσέγγισης εξαερισμού με ξεχωριστούς αεραγωγούς κρύου και ζεστού αέρα, που ενισχύει σημαντικά την εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Νέο έργο στο Saarlouis: Στο Saarlouis, μια πόλη που βρίσκεται στη δυτική Γερμανία, η Siemens θα συμβάλλει στην ομαλή μετάβαση σε ηλεκτρικά λεωφορεία για την KVS GmbH, με σταδιακή μετατροπή του αμαξοστασίου λεωφορείων της. Στο πρώτο στάδιο, η Siemens θα εγκαταστήσει την υποδομή φόρτισης για 20 οχήματα. Προβλέπεται να εγκατασταθούν 20 φορτιστές SICHARGE UC τελευταίας γενιάς, με ισχύ 150kW ο καθένας. Η υποδομή φόρτισης θα συνδεθεί με το δίκτυο μέσω σταθμού μεταφοράς 12kV, εξοπλισμού διανομής μέσης τάσης 12kV, μετασχηματιστών και εξοπλισμού διανομής χαμηλής τάσης. Η Siemens θα αναλάβει την παράδοση, την εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών πολιτικού μηχανικού και τη θέση σε λειτουργία. Επίσης, αναλαμβάνει τη συντήρηση για περίοδο πέντε ετών.

Τεύχος 375

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ