Skip to main content
4 October 2023 06:48

H Meta αποκαλύπτει το Quest 3

Η Meta προχωρά στην προσπάθειά της να κυριαρχήσει στον κόσμο της AR με το νέο και βελτιωμένο Meta Quest 3. Το headset, που παρουσιάστηκε από τον CEO, Mark Zuckerberg, στην εκδήλωση Meta Connect της εταιρείας την προηγούμενη εβδομάδα, ξεκινά από 500 δολάρια και αποτελεί πλήρη επανασχεδιασμό των προηγούμενων μοντέλων. Το Quest 3 αναμένεται να προσφέρει βελτιωμένη απόδοση, νέα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά μικτής πραγματικότητας και έναν πιο κομψό και άνετο σχεδιασμό.

Με έναν πολύ ισχυρότερο επεξεργαστή, οθόνη υψηλότερης ανάλυσης, ανανεωμένα χειριστήρια Touch Plus και 40% λεπτότερο κορμό, το Quest 3 είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά από τους προκατόχους του.

Το πλέον σημαντικό ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι ότι το Quest 3 έχει υποστήριξη για Meta Reality, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν εμπειρίες μικτής πραγματικότητας που συνδυάζουν τον πραγματικό κόσμο με τον εικονικό.

«Αν πάρεις μια ψηφιακή μπάλα και την πετάξεις στον φυσικό τοίχο, θα αναπηδήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Zuckerberg στο Meta Connect την Τετάρτη. «Αν κάποιος σε πυροβολεί και θέλεις να αποφύγεις τα πυρά, απλά κρύβεσαι πίσω από τον φυσικό σου καναπέ».

Τα νεότερα ακουστικά της Meta έρχονται τρία χρόνια μετά το Quest 2, λιγότερο από ένα χρόνο μετά το Quest Pro και λιγότερο από τέσσερις μήνες μετά το Apple Vision Pro.

Το Quest 3, το οποίο ο Zuckerberg χαρακτήρισε ως το «πρώτο mainstream headset μικτής πραγματικότητας», αποτελεί ένα ακόμα «επεισόδιο» της συνεχιζόμενης κούρσας εξοπλισμών μεταξύ δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες της τεχνολογίας για να κυριαρχήσουν στον χώρο των headset – και το προσωπικό όραμα του Zuckerberg για ένα διαδίκτυο επόμενης γενιάς, όπου οι χρήστες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε εικονικούς χώρους που μοιάζουν με την πραγματική ζωή.

Τεύχος 363

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ