Skip to main content
13 January 2023 07:50

Devolo: Πώς να βελτιώσετε τη σύνδεση Wi-Fi στην τηλεόραση

Στις μέρες μας η καλή και σταθερή online σύνδεση στην τηλεόραση αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την καθημερινότητα μας τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά. Η Devolo, εταιρεία που παρέχει πληθώρα λύσεων οικιακής και επαγγελματικής δικτύωσης Internet υψηλής ταχύτητας, αναλύει ορισμένους τρόπους για να αποφύγετε προβλήματα καθυστερήσεων στο video streaming.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι περισσότερες τηλεοράσεις χρειάζονται σύνδεση στο Internet για τη λειτουργία πολλών εφαρμογών τους. Συνεπώς, στην εποχή μας, η σύνδεση στο Internet είναι απαραίτητη για την ποιότητα των ταινιών, των τηλεοπτικών εκπομπών, για την προβολή των αγώνων της αγαπημένης μας ομάδας, αλλά και για οτιδήποτε προβάλλεται στην οθόνη της τηλεόρασής μας. Πιθανές διακοπές σύνδεσης μπορεί να αυξάνονται και να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα όσο αυξάνεται η ποιότητα της εικόνας, όπως συμβαίνει σε οθόνες 4K με αποτέλεσμα οι συσκευές να διεκδικούν την καλύτερη σύνδεση.

Όταν λοιπόν το streaming δεν έχει καλή απόδοση, το πρόβλημα βρίσκεται στο οικιακό δίκτυο. Σπάνια υπάρχουν στο σπίτι καλώδια σε κάθε σημείο, ώστε να διατηρείται η καλή σύνδεση και φυσικά οι τοίχοι, τα πατώματα, αλλά ακόμη και τα υδραυλικά συστήματα μπορούν να επηρεάσουν την καλή σύνδεση Wi-Fi. Για κάθε δραστηριότητα που απαιτεί υψηλή σύνδεση στο Internet, το πρόβλημα της μειωμένης απόδοσης αυξάνεται. Συνήθως στα περισσότερα σπίτια υπάρχει μόνο ένα Wi-Fi router, το οποίο φτάνει πολύ εύκολα στα όριά του, για παράδειγμα όταν στο σαλόνι κάποιος βλέπει κάποια σειρά με ανάλυση 4K και στο υπόλοιπο σπίτι κάποιοι βλέπουν online videos και live streams ή κατεβάζουν αρχεία μεγάλου όγκου.

Για την αποφυγή της συμφόρησης του δικτύου των οικιακών συσκευών υπάρχουν κάποιες προτάσεις που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν:

• Το Wi-Fi router και οποιαδήποτε πρόσθετη βοηθητική συσκευή Wi-Fi θα πρέπει να τοποθετείται όσο πιο κεντρικά γίνεται και να μην είναι κρυμμένη σε ντουλάπια ή σε γωνίες του σπιτιού.

• Κατά το online streaming με υψηλή ανάλυση θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση μη απαραίτητων data connections, αλλά να περιορίζεται στο ελάχιστο και η χρήση των συσκευών που χρειάζονται υψηλή απόδοση Internet. Ιδανικά δεν είναι καλό να γίνεται χρήση του VPN, αλλά ούτε και συσκευών μεσολάβησης.

• Σε περίπτωση ωστόσο που η σύνδεση Internet είναι αδύναμη χωρίς κάποιον λόγο, η επιλογή της επανεκκίνησης του router ή ο τερματισμός λειτουργίας της συσκευής είναι μονόδρομος.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ένα μόνο router δεν είναι αρκετό για να προσφέρει άριστη συνδεσιμότητα σε όλες τις συσκευές ενός σπιτιού και να καλύψει τις ανάγκες όλων. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν η απόσταση της συσκευής με το router είναι πολύ μεγάλη ή όταν είναι συνδεδεμένες πολλές συσκευές ταυτόχρονα σε ένα μόνο Wi-Fi router. Η λύση για να μην σας χαλάσει την προβολή της ταινίας μία κακή σύνδεση στο Internet είναι να επεκτείνετε ή να αυξήσετε τη σύνδεση του οικιακού σας δικτύου.

Tεύχος 205

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ