Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

16 January 2024 07:53

Data breach στην FNF εξαιτίας ransomware

Της Ελένης Μιχαηλίδου

Η Fidelity National Financial (FNF) αποκάλυψε ότι τα δεδομένα περίπου 1,3 εκατομμυρίων πελατών ενδέχεται να έχουν εκτεθεί κατά τη διάρκεια επίθεσης ransomware που υπέστη στο τέλος του 2023.

Η εταιρεία, η οποία παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης τίτλων ιδιοκτησίας στις βιομηχανίες ακινήτων και υποθηκών, ενημέρωσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για τον αριθμό των δυνητικά επηρεαζόμενων καταναλωτών σε ενημερωμένη κατάθεση στις 9 Ιανουαρίου 2024.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2023 και ανάγκασε την FNF να θέσει εκτός λειτουργίας ορισμένα συστήματα, με αποτέλεσμα να διαταραχθούν οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Η ομάδα ALPHV/BlackCat ransomware ανέλαβε στη συνέχεια την ευθύνη για την επίθεση, ανακοινώνοντας την ένταξη της FNF στον ιστότοπό της για διαρροή.

Η εταιρεία ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση της εγκληματολογικής έρευνας στις 13 Δεκεμβρίου, διαπίστωσε «ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο τρίτο άτομο είχε πρόσβαση σε ορισμένα συστήματα της FNF, ανέπτυξε έναν τύπο κακόβουλου λογισμικού και εξαφάνισε ορισμένα δεδομένα».

Τεύχος 427

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ