Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

6 October 2022 06:48

Data Ally: Επαναξιολόγηση και ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας

Η Data Ally με αφορμή τον Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Κυβερνοασφάλεια, που είναι ο Οκτώβριος, ενημερώνει και προειδοποιεί τους οργανισμούς για την ενίσχυση της ασφάλειάς τους.

Ο Οκτώβριος, λοιπόν, είναι μια καλή στιγμή για όλους να επαναξιολογήσουν τις διαδικασίες και τις τεχνολογίες που επιλέγουν για την ασφάλειά τους, καθώς και τον ρόλο που θέλουν στις προσωπικές και εταιρικές πρακτικές κυβερνοασφάλειας. Ανεξάρτητα από το πόσο λίγο ή πολύ χρησιμοποιεί κανείς το Διαδίκτυο – για εργασία, παρακολούθηση μαθημάτων ή κοινωνική ζωή επικοινωνώντας με φίλους σε όλο το μήκος και πλάτος του πλανήτη – οι επιλογές που κάνει στο διαδίκτυο μπορούν να επηρεάσουν όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και την οικογένειά του, τους φίλους, τους συναδέλφους του, ακόμα και την ακεραιότητα της επιχείρησης στην οποία εργάζεται.

Είτε παρακολουθεί μαθήματα στην τάξη είτε εξ αποστάσεως, είτε εργάζετε σε γραφείο ή από το σπίτι, είτε διευθύνει μια μικρή ή μεσαία επιχείρηση, είτε είναι προμηθευτής τεχνολογίας και πάροχος υπηρεσιών, υπάρχουν πολλές λύσεις που μπορεί να υιοθετήσει για να προστατεύσει καλύτερα τα δεδομένα και τα περιουσιακά του στοιχεία. Και επειδή κάθε επιχείρηση και άτομο πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του πιθανό στόχο, είναι σημαντικό να λάβουμε όλοι προληπτικά μέτρα για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τις συσκευές μας και τα δεδομένα μας, και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο. Ακόμη και τα πιο μικρά βήματα μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο, όσον αφορά στη χρήση του Διαδικτύου.

Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουν όλοι τις τεράστιες συνέπειες που έχει το να μην σκεφτόμαστε τον ατομικό μας αντίκτυπο στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Η έλλειψη επίγνωσης ή ένα απρόσεκτο λάθος (όπως το κλικ σε έναν σύνδεσμο από μια αναξιόπιστη πηγή) μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων, επίθεση ransomware ή άλλη δαπανηρή διακοπή της επιχείρησης (ή της προσωπικής ζωής). Να θυμάστε πάντα ότι ακόμη και οι οργανισμοί με τις πιο ισχυρές και πιο εξελιγμένες άμυνες κυβερνοασφάλειας πρέπει να βασίζονται σε συγκεκριμένα άτομα για να πραγματοποιήσουν τον ρόλο τους.

Ο κίνδυνος είναι πάντα παρών στο σημερινό τοπίο. Εάν είστε υπεύθυνος IT ή cybersecurity, σκεφτείτε να εφαρμόσετε λύσεις ασφαλείας πολλών επιπέδων στον οργανισμό σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι παρέχετε ένα περιβάλλον εργασίας τόσο ενήμερο, όσο και προετοιμασμένο για κινδύνους. Αυτό σημαίνει ότι έχετε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα (ευαισθητοποίηση των ανθρώπων, προστατευμένα συστήματα και συσκευές) για να πραγματοποιήσετε τις καθημερινές σας λειτουργίες. Σε τελική ανάλυση, οι αποφάσεις σας και οι ενέργειες που κάνετε καθορίζουν τελικά τη δύναμη της κουλτούρας ασφάλειας του οργανισμού σας.

Τεύχος 145

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ