Skip to main content
20 July 2022 06:50

COSMOTE και Εναλεία για μια Μεσόγειο χωρίς πλαστικά

Ξεκίνησε η περιβαλλοντική δράση καθαρισμού των θαλασσών και ακτών από τα πλαστικά σε Σκιάθο, Κεφαλονιά, Κέρκυρα και Αγ. Νικόλαο Κρήτης από την Εναλεία, με την υποστήριξη της COSMOTE, μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης παλιών συσκευών στα καταστήματα. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης των καταστημάτων COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ με το μήνυμα Η παλιά σου συσκευή σβήνει τα σκουπίδια, συνδυάζεται με την απομάκρυνση της πλαστικής ρύπανσης. Όσο περισσότερες συσκευές συγκεντρώνονται και ανακυκλώνονται πανελλαδικά στα καταστήματα, τόσο προχωρούν και οι προγραμματισμένες δράσεις από την «Εναλεία» στα τέσσερα νησιά. Στόχοι για το 2022 είναι να συγκεντρωθούν >100.000 συσκευές για ανακύκλωση στα καταστήματα, αλλά και >7.000 κιλά πλαστικά από τους καθαρισμούς των νησιών.

Η δράση αποτελεί μέρος του προγράμματος Mediterranean CleanUp από την Εναλεία, με στόχο την αξιοποίηση αλιευτικών κοινοτήτων και εθελοντών για τον καθαρισμό της Μεσογείου από τα θαλάσσια πλαστικά. Η COSMOTE έχει εμπλουτίσει τη δράση με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών σε θέματα πλαστικής ρύπανσης στις αντίστοιχες περιοχές με σκοπό την αλλαγή κουλτούρας της νέας γενιάς. Για την επιβράβευση της συμμετοχής των μαθητών στη δράση, η COSMOTE προσφέρει σε κάθε σχολική μονάδα τεχνολογικό εξοπλισμό, για την κάλυψη των καθημερινών εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών.

Η δράση καθαρισμού από πλαστικό στα νησιά είναι ο ορισμός της κυκλικής οικονομίας, αφού μετά τον καθαρισμό και την συγκέντρωση πλαστικού σε ειδικά containers, το 100% θα υποβληθεί σε υπεύθυνη διαχείριση και ανακύκλωση από πιστοποιημένους συνεργάτες της Εναλεία, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό θα μετατραπεί σε νέα ανακυκλωμένα προϊόντα.

Η συνεργασία αυτή σχεδιάζεται να επεκταθεί τα επόμενα χρόνια και σε άλλα νησιά, με νέες ενέργειες ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Τεύχος 113

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ