Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

15 September 2023 06:43

Cordia και Gewiss αναβαθμίζουν τις υποδομές EV στην Ελλάδα

Η Cordia, εταιρεία στον τομέα της διαχείρισης εγκαταστάσεων και των τεχνικών και ενεργειακών υπηρεσιών, και η ιταλική Gewiss, σημαίνοντας παίκτης στην αγορά κατασκευής λύσεων ηλεκτρονικής κινητικότητας, ανακοίνωσαν τη στρατηγική συνεργασία τους με επίκεντρο την πώληση και την υποστήριξη των σταθμών φόρτισης AC και DC της σειράς JoinOn στην ελληνική αγορά.

Η συνεργασία αυτή αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην Ελλάδα, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και βιωσιμότητα στους χρήστες τους.

Η Gewiss θα ενισχύσει την Cordia με τη σειρά JoinOn, ένα ολοκληρωμένο σύστημα λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία καλύπτει την τεχνολογική υποδομή του προϊόντος, παράλληλα με τη συνολική διαχείρισή του (συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής βοήθειας και της συντήρησης), μετατρέποντας ταυτόχρονα τους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων σε περιβαλλοντικά βιώσιμους χώρους.

Η σειρά JoinOn I-CON περιλαμβάνει τα wall boxes, τα οποία χαρακτηρίζονται από μικρές διαστάσεις και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό και θεωρούνται ιδανικά για ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους προσφέροντας εξειδικευμένες λειτουργίες και δυνατότητες, όπως η ειδική «επαναφόρτιση με ένα χέρι», η έξυπνη διαχείριση φορτίου και οι εναλλακτικές δυνατότητες τοποθέτησης.

Οι σταθμοί φόρτισης I-ON (επιδαπέδιοι) και I-ON Wall (επίτοιχοι) αποτελούν τις λύσεις της JoinOn για ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους. Είναι σχεδιασμένοι για να αντέχουν σε χτυπήματα, βανδαλισμούς και ατμοσφαιρικούς παράγοντες, παρέχοντας εγγυημένη προστασία (IP55) και ανθεκτικότητα (IK10). Ο σχεδιασμός λαμβάνει υπόψη το αστικό περιβάλλον και η εργονομική πλευρά eDriver εξασφαλίζει ευκολία στη χρήση τους.

Ο κος Γιώργος Δανιόλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Cordia, δήλωσε σχετικά με την έναρξη της συμφωνίας: «Με τη στρατηγική συνεργασία μας με την Gewiss μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ικανότητες και τη δύναμή μας στον τομέα των ενεργειακών υποδομών για τη δημιουργία καινοτόμων και φιλικών προς τον χρήστη σταθμών φόρτισης, που παρέχουν άνεση και αποτελεσματικότητα στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων σε μακροχρόνια βάση. Η συνεργασία αυτή, που αφορά στην πώληση και την υποστήριξη των σταθμών φόρτισης AC και DC της σειράς JoinOn, ενισχύει έμπρακτα τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου μέλλοντος».

ΤΕΥΧΟΣ 350

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ