Skip to main content
2 September 2022 06:48

Check Point Software
42% αύξηση στις κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως

Η έκθεση, που δημοσιεύτηκε από το τμήμα Theat Intelligence της Check Point Software Technologies, με τίτλο Cyber Attack Trends: 2022 Mid-Year Report κατέδειξε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν εδραιωθεί ως όπλο κρατικού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένης της νέας μεθόδου ransomware “Country Extortion” και του χακτιβισμού που συνδέεται με κρατικά θέματα, καθώς και της επέκτασης του ransomware ως υπ’ αριθμόν ένα απειλή.

Οι προβλέψεις για το Η2 που επισημαίνονται στην έκθεση περιλαμβάνουν:

• Το ransomware θα γίνει ένα πολύ πιο πολυδιασπασμένο οικοσύστημα: Ενώ οι ομάδες ransomware έχουν γίνει πιο δομημένες και λειτουργούν όπως οι κανονικές επιχειρήσεις, με καθορισμένους στόχους για να χτυπήσουν. Στο μέλλον, πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν πολλές μικρές-μεσαίες ομάδες αντί για λίγες μεγάλες, ώστε να κρύβονται πιο αποτελεσματικά σε κοινή θέα.

• Περισσότερο διαφοροποιημένες αλυσίδες μόλυνσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Λόγω της εφαρμογής των μακροεντολών διαδικτύου που έχουν αποκλειστεί από προεπιλογή στο Microsoft Office, οι πιο εξελιγμένες οικογένειες κακόβουλου λογισμικού θα επιταχύνουν την ανάπτυξη νέων αλυσίδων μόλυνσης, με διαφορετικούς τύπους αρχείων που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης για την αποφυγή εντοπισμού, καθώς αυξάνονται οι εξελιγμένες επιθέσεις κοινωνικής μηχανικής.

• Ο χακτιβισμός θα συνεχίσει να εξελίσσεται: Οι ομάδες χακτιβιστών θα συνεχίσουν να ευθυγραμμίζουν τις επιθέσεις τους με την ατζέντα του κράτους επιλογής τους.

• Συνέχιση των επιθέσεων σε αποκεντρωμένα δίκτυα blockchain με αναμενόμενες πρώτες επιθέσεις στο Metaverse: Με σημαντικά περιστατικά που σχετίζονται με πλατφόρμες blockchain, όπως η ευπάθεια στην αγορά Rarible ή η ευπάθεια ApeCoin Airdrop, αναμένουμε να δούμε συνεχείς προσπάθειες από χάκερς να παραβιάσουν και να υποκλέψουν περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι θα δούμε αρχικές επιθέσεις στο Metaverse που θα εκμεταλλεύονται ευπάθειες έξυπνων συμβολαίων.

Τεύχος 121

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ