Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

9 October 2023 06:49

Check Point: 4 βήματα για την προστασία της ψηφιακής μας παρουσίας

Η Check Point συμμετέχει στην καμπάνια για τον μήνα ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου να αναλάβουν τέσσερις βασικές δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους:

Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και έναν διαχειριστή για αυτούς: Γνωρίζατε ότι οι παραβιασμένοι κωδικοί πρόσβασης ευθύνονται για το 81% των παραβιάσεων που σχετίζονται με hacking; Είναι μια υπενθύμιση ότι η χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προστατεύσετε τους λογαριασμούς σας και να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας ασφαλείς.

Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA): Σύμφωνα με τη Microsoft, η ενεργοποίηση MFA μπορεί να μειώσει κατά 99% τις πιθανότητες να πέσετε θύμα πειρατείας. Γιατί; Επειδή ο MFA απαιτεί έναν συνδυασμό δύο ή περισσότερων αυθεντικοποιητών για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας πριν σας χορηγηθεί πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Ακόμη και αν ένας hacker σπάσει τον κωδικό πρόσβασής σας, πρέπει να ικανοποιήσει τη δεύτερη απαίτηση ελέγχου ταυτότητας προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Ενημερώστε το λογισμικό σας: Πριν πατήσετε ενστικτωδώς το κουμπί «Υπενθύμιση αργότερα», είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη σημασία των ενημερώσεων λογισμικού. Οι πάροχοι τεχνολογίας εκδίδουν ενημερώσεις λογισμικού για να επιδιορθώσουν επείγοντα κενά ασφαλείας και αν δεν διατηρείτε το λογισμικό σας ενημερωμένο, μπορεί να μείνετε απροστάτευτοι.

Αναγνωρίστε και καταγγείλετε φαινόμενα phishing: Το phishing περιλαμβάνει την αποστολή μηνυμάτων από κακόβουλους φορείς που προσποιούνται ότι είναι ένα έμπιστο πρόσωπο ή οντότητα και αποτελεί την πιο κοινή μορφή εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Αν κάτι σας φαίνεται ύποπτο, εμπιστευθείτε το ένστικτό σας.

Τεύχος 366

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ