Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

12 October 2023 06:55

Check Point: Πώς να αποφύγετε τις επιθέσεις phishing

Η καλύτερη άμυνα όσον αφορά στις επιθέσεις phising, σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Check Point Software, είναι να γνωρίζετε τα σημάδια ενός μηνύματος ηλεκτρονικού «ψαρέματος». Δυστυχώς, με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης, δεν αρκεί πλέον να αναζητάτε ορθογραφικά λάθη και γραμματικά λάθη. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους οι οργανισμοί μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο επιθέσεων phishing.

Εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας: Με την εφαρμογή ενός προγράμματος ευαισθητοποίησης σε θέματα κυβερνοασφάλειας, οι οργανισμοί μπορούν να ενημερώνουν και να εκπαιδεύουν τους υπαλλήλους σχετικά με τις τελευταίες απειλές στον κυβερνοχώρο. Ορισμένα από τα οφέλη περιλαμβάνουν τη βελτίωση της ασφάλειας, την ορατότητα των κινδύνων στον κυβερνοχώρο και τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές διατάξεις. Το Check Point SmartAwareness προετοιμάζει τους υπαλλήλους σας για τις πιο δύσκολες απειλές με πάνω από 1.000 ρεαλιστικές προσομοιώσεις phishing και τοπική εκπαίδευση ευαισθητοποίησης σε θέματα ασφάλειας.

Ενίσχυση της ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Εφαρμόστε μια σύγχρονη λύση ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ικανή να ανιχνεύει κακόβουλους συνδέσμους, συνημμένα αρχεία, περιεχόμενο spam και γλώσσα που θα μπορούσε να υποδηλώνει επίθεση phishing. Η λύση σας θα πρέπει να είναι σε θέση να αποκλείει αυτόματα και να θέτει σε καραντίνα τα ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να χρησιμοποιεί τεχνολογία sandboxing για την ανάλυση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για κακόβουλο κώδικα.

Χρήση προγράμματος παρακολούθησης και προστασίας των τελικών σημείων: Με την εξάπλωση των υπηρεσιών Cloud και των προσωπικών συσκευών στον χώρο εργασίας, οι ομάδες ασφαλείας θα πρέπει να υποθέσουν ότι ορισμένα τελικά σημεία θα παραβιαστούν από επιθέσεις. Είναι ζωτικής σημασίας η τακτική παρακολούθηση των τελικών σημείων για απειλές ασφαλείας και η εφαρμογή ταχείας αποκατάστασης και αντιμετώπισης σε συσκευές που έχουν παραβιαστεί.

Αναλάβετε δράση και αναφέρετε το phishing: Εάν λάβετε ηλεκτρονικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα ηλεκτρονικού «ψαρέματος», αναφέρετε το – οι πληροφορίες που δίνετε βοηθούν στην καταπολέμηση των εγκληματιών του κυβερνοχώρου.

Τεύχος 369

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ