Skip to main content
23 June 2023 06:49

Check Point: Κυβερνοεπίθεση από την Anonymous Sudan

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε η Microsoft από την ομάδα Anonymous Sudan, η Check Point Software απέστειλε σχετική ενημέρωση.

Όπως αναγράφεται, οι Anonymous Sudan εμφανίστηκαν περίπου στις αρχές του 2023 και επιτίθενται πολύ «δυναμικά» τόσο σε αντιρωσικούς στόχους σε όλο τον κόσμο, όσο και σε στόχους που σχετίζονται με τις φιλοϊσλαμικές τους ατζέντες. Στην ουσία, συνιστούν ένα σύμπλεγμα hackers διαφορετικής προέλευσης και ιδεολογίας που συνεργάζονται για να καταρρίψουν ιστοσελίδες. Οι επιθέσεις τους λαμβάνουν χώρα σε εβδομαδιαία βάση και αποδεικνύουν ότι στοχεύουν ψηλά και μπορούν να καταρρίψουν ιστότοπους κυβερνήσεων, τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων, αεροδρομίων, τηλεπικοινωνιών και πολλών άλλων.

Από την πρώτη της εμφάνιση αλλά και τους τελευταίους μήνες, αυτή η ομάδα ήταν πολύ ενεργή μέσω του Telegram και προειδοποιούσε για τις πιθανές επιθέσεις της πριν αυτές συμβούν και ενημέρωνε (σχεδόν σε live αναμετάδοση) για τις επιθέσεις, καθώς αυτές πραγματοποιούνται.

Η Microsoft, στο πρόσφατο ιστολόγιό της, ισχυρίστηκε ότι η επίθεση που δέχθηκε πραγματοποιήθηκε από την Storm-1359, η οποία στην πραγματικότητα είναι οι Anonymous Sudan. Η επίθεση πήρε χαρακτήρα άρνησης παροχής υπηρεσιών ή DDOS, που αποτελεί μια μέθοδο όπου οι hackers κατακλύζουν έναν ιστότοπο με αιτήματα επικοινωνίας, τα οποία, στην κατάλληλη ποσότητα, οδηγούν σε κατάρρευση τον ιστότοπο.

Τεύχος 312

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ