Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

23 January 2023 07:55

Check Point: Απόπειρες κακόβουλης χρήσης του ChatGPT από Ρώσους hackers 

Η Check Point Research καταγράφει προσπάθειες από Ρώσους κυβερνοεγκληματίες να παρακάμψουν τους περιορισμούς API του OpenAI. 

Σε υπόγεια ρωσικά φόρουμ hacking, οι hackers συζητούν πώς να παρακάμψουν τον περιορισμό IP, καρτών πληρωμής και αριθμών τηλεφώνου, τα οποία είναι απαραίτητα για να αποκτήσουν πρόσβαση στο ChatGPT. 

O Sergey Shykevich, Threat Intelligence Group Manager στην Check Point Software Technologies, δήλωσε: «Δεν είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακάμψει κανείς τα περιοριστικά μέτρα του OpenAI για συγκεκριμένες χώρες, για να αποκτήσει πρόσβαση στο ChatGPT. Αυτή τη στιγμή, βλέπουμε Ρώσους hackers να συζητούν και να αναζητούν τρόπους για το πώς να παρακάμψουν το geofencing, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το ChatGPT για τους κακόβουλους σκοπούς τους. Πιστεύουμε ότι αυτοί οι hackers πιθανότατα προσπαθούν να εφαρμόσουν και να δοκιμάσουν το ChatGPT στις καθημερινές εγκληματικές τους δραστηριότητες. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για το ChatGPT, επειδή η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης πίσω από αυτό μπορεί να κάνει έναν hacker πιο αποδοτικό από άποψη κόστους». 

Οι καταγεγραμμένες συζητήσεις των hackers στα υπόγεια forum: 

• Αρχικά οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο API του OpenAI, ρωτούν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσουν κλεμμένη κάρτα πληρωμής για να πληρώσουν για αναβαθμισμένο χρήστη στο OpenAI. 

• Διεξάγεται συζήτηση σχετικά με τον τρόπο παράκαμψης των γεωγραφικών ελέγχων του OpenAI. 

• Διεξάγονται «σεμινάρια» σε ρωσικές ημι-νομικές online υπηρεσίες SMS για το πώς να το χρησιμοποιήσετε για να εγγραφείτε στο ChatGPT και υπάρχουν ενδείξεις ότι χρησιμοποιείται ήδη. 

Τεύχος 211

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ