Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

21 November 2023 07:53

Apple: Αλλαγές στο πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων

Η Apple ανακοίνωσε την Πέμπτη τα σχέδιά της να υιοθετήσει ένα πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων που θα φέρει τις λειτουργίες του iMessage στους χρήστες του Android. Η αλλαγή θα προσθέσει χαρακτηριστικά, όπως απόδειξη ανάγνωσης, ενδείξεις πληκτρολόγησης, καλύτερη υποστήριξη για ομαδικές συνομιλίες και υψηλότερης ποιότητας κοινή χρήση πολυμέσων εικόνων και βίντεο, σε όλες τις πλατφόρμες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Apple στο CNN, θα προσθέσει υποστήριξη για το πρότυπο, που ονομάζεται RCS (Rich Communication Services), αργότερα το επόμενο έτος. Το RCS θεωρείται ο αντικαταστάτης εναλλακτικών λύσεων, όπως το SMS, ή υπηρεσία σύντομων μηνυμάτων και μπορεί να λειτουργήσει τόσο μέσω Wi-Fi, όσο και μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

«Πιστεύουμε ότι το RCS Universal Profile θα προσφέρει καλύτερη εμπειρία διαλειτουργικότητας σε σύγκριση με το SMS ή το MMS», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. «Αυτό θα λειτουργεί παράλληλα με το iMessage, το οποίο θα συνεχίσει να αποτελεί την καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες της Apple».

Τεύχος 397

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ