Skip to main content
18 September 2023 07:00

Alibaba: H νέα στρατηγική του Ομίλου

Ο όμιλος Alibaba Group θα αγκαλιάσει την τεχνητή νοημοσύνη και θα προωθήσει νεότερους ανθρώπους στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια, τόνισε ο νέος CEO του Ομίλου, Eddie Wu, καθώς ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου και του Cloud αντιμετωπίζει την πιο φιλόδοξη αναδιάρθρωση στην ιστορία του.

«Οι καιροί αλλάζουν και το ίδιο πρέπει να κάνει και η Alibaba!» ανέφερε σε υπόμνημα προς το προσωπικό του οργανισμού ο Eddie Wu, που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα την περασμένη βδομάδα.

Ο Wu αντικατέστησε τον Daniel Zhang για να γίνει ο τέταρτος Διευθύνων Σύμβουλος της Alibaba στην 24χρονη ιστορία της. Ανέλαβε επίσης τη διεύθυνση του τμήματος Cloud μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Zhang από τη μονάδα.

Στο υπόμνημα, ο Wu έθεσε τους μακροπρόθεσμους στόχους του για την εταιρεία, οι οποίοι προσαρμόζονται με βάση την ανάγκη ανεύρεσης νέων σημείων ανάπτυξης εν μέσω ενός δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος και αυξανόμενου ανταγωνισμού.

Οι δύο κύριες στρατηγικές εστιάσεις της Alibaba θα είναι η ενίσχυση της πελατοκεντρικής της προσέγγισης και η αξιοποίηση των AI εφαρμογών. «Θα αναπροσαρμόσουμε τις δραστηριότητές μας γύρω από αυτές τις δύο βασικές στρατηγικές και θα αναδιαμορφώσουμε τις επιχειρηματικές μας προτεραιότητες», σημείωσε ο νέος CEO.

«Κατά την επόμενη δεκαετία, ο πιο σημαντικός παράγοντας αλλαγής θα είναι οι διαταραχές που θα επιφέρει η τεχνητή νοημοσύνη σε όλους τους τομείς», πρόσθεσε. «Αν δεν συμβαδίσουμε με τις αλλαγές της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης, θα εκτοπιστούμε».

Σύμφωνα με το εταιρικό σχέδιο που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο, η Alibaba θα διασπαστεί σε έξι ξεχωριστές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των Cloud, e-commerce, logistics, media και entertainment. Κάθε μονάδα θα εποπτεύεται από τον δικό της Διευθύνοντα Σύμβουλο και το δικό της διοικητικό συμβούλιο και οι περισσότερες από αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να επιδιώξουν ξεχωριστές εισαγωγές ή άντληση κεφαλαίων.

Τεύχος 351

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ