Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
LATEST
AI & Peace
Εκδημοκρατισμός των νέων τεχνολογιών στην Ε.Ε.
Την Πέμπτη 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα AI & Peace στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κας Εύας Καϊλή. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η τεχνητή νοημοσύνη, που αποτελεί μέρος της ζωής μας και η ανάπτυξη, η ηθική χρήση, η ενημέρωση και η εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, που λειτουργεί με τρόπο ωφέλιμο και καταλυτικό για το μέλλον της κοινωνίας.
Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό να μην είναι πρόσταγμα των καιρών, αλλά επιτακτική ανάγκη και τον πόλεμο στην Ουκρανία να αλλάζει τα δεδομένα εντός και εκτός Ευρώπης, στόχος της εκδήλωσης ήταν να τεθεί στον δημόσιο διάλογο το ζήτημα των νέων τεχνολογιών, οι προκλήσεις τους αλλά και ο τρόπος που μπορούν αυτές να ρυθμιστούν και να εκδημοκρατιστούν.
Οι ενότητες της ημερίδας είχαν θέμα Τεχνητή Νοημοσύνη & Χάραξη Πολιτικής και Τεχνητή Νοημοσύνη και Κοινωνικός Αντίκτυπος.
Η Αντιπρόεδρος του Ε.Κ., κα Εύα Καϊλή, δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές, όπως και όλους όσοι παρευρέθηκαν. Το θέμα της ημερίδας ήταν εξαιρετικά επίκαιρο. Υπάρχει τεράστια ανάγκη από ανθρώπους που μπορούν να αντιληφθούν τα βασικά της ψηφιακής εποχής και να τα εντάξουν στη σκέψη τους. Έχουμε μπροστά μας μια χρυσή ευκαιρία, να προλάβουμε να ακολουθήσει η τεχνητή νοημοσύνη, όρους για να συμπληρώνει και να στηρίζει τον άνθρωπο, όχι για να τον αντικαθιστά».
O Υφυπουργός, Χρίστος Δήμας, ανέφερε τα εξής: «Χωρίς καμία αμφιβολία, η πρόοδος της τεχνολογίας γίνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει αντικαταστήσει πολλές οντότητες και διαδικασίες και αποτελεί πλέον ενεργό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο είναι αρκετά τα κοινωνικά, πολιτικά και ηθικά ερωτήματα που εγείρονται. Η μεγάλης κλίμακας αυτοματοποίηση των διαδικασιών, ενδέχεται να δημιουργήσει ριζικές αλλαγές στην απασχόληση».