Skip to main content
30 May 2024 06:51

AI πλατφόρμα κυβερνοασφάλειας από την Check Point Software

H Check Point Software Technologies Ltd.διοργάνωσε με επιτυχία στις 22 Μαΐου το τρίτο Cyber Leaders’ Summit Greece στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη. Το ιδιαίτερα αναγνωρισμένο συνέδριο στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές και στελέχη της Check Point παρουσίασαν πρωτοποριακές λύσεις και στρατηγικές κυβερνοασφάλειας για την καταπολέμηση ακόμη και των πιο εξελιγμένων επιθέσεων.

Ο κος Μιχάλης Μπόζος, Country Manager για την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο στην Check Point, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο τρίτο κατά σειρά Summit στην Αθήνα, που αποτελεί πλέον ορόσημο στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα. Ο κος Μπόζος τόνισε την κρίσιμη ανάγκη για ισχυρές και αποδοτικές λύσεις κυβερνοασφάλειας στο σημερινό ψηφιακό τοπίο, καθώς οι απειλές γίνονται όλο και πιο εξελιγμένες και διαδεδομένες και η διαφύλαξη των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι υψίστης σημασίας για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας και εμπιστοσύνης. Ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφέροντας τη βράβευση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην Ελλάδα ως Harmony Customer of the Year, τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της εταιρείας στη Βιέννη. Κλείνοντας παρουσίασε τα σημαντικά ορόσημα που έχουν επιτευχθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, τονίζοντας τη δέσμευση της Check Point για καινοτομία και αριστεία στον κυβερνοχώρο.

Η πλατφόρμα Check Point Infinity σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην κυβερνοασφάλεια, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη, επεκτάσιμη και καθοδηγούμενη από AI λύση στις σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας. Είναι μια απόδειξη της ηγετικής θέσης της Check Point στη διαμόρφωση του μέλλοντος της ψηφιακής προστασίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κου Nir Livni, Head of Global Product Management Cloud Security στην Check Point, παρουσιάστηκε η κρίσιμη αύξηση των περιστατικών ασφάλειας cloud, σύμφωνα με την έκθεση Cloud Security Report 2024, σημειώνοντας σημαντική αύξηση από 24% το 2023 σε 61% το 2024, υπογραμμίζοντας την κλιμακούμενη πολυπλοκότητα και συχνότητα των απειλών cloud.

Πρόσφατα στοιχεία υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη για ισχυρά μέτρα κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μια λεπτομερή σύνοψη σχετικών πληροφοριών, οι οργανισμοί στην Ελλάδα υποβάλλονται κατά μέσο όρο σε 1085 κυβερνοεπιθέσεις την εβδομάδα. Το κορυφαίο κακόβουλο λογισμικό στην περιοχή περιλαμβάνει το Qbot, μαζί με τρία botnets, δύο infostealers (AgentTesla και Formbook), ένα RAT (AgentTesla) και ένα downloader (FakeUpdates). Αυτές οι κακόβουλες οντότητες εκμεταλλεύονται κυρίως ευπάθειες αποκάλυψης πληροφοριών, επηρεάζοντας το 75% των οργανισμών. Επιπλέον, το 98% των κακόβουλων αρχείων στην Ελλάδα παραδόθηκαν μέσω e-mail τις τελευταίες 30 ημέρες, υπογραμμίζοντας την κρίσιμη ανάγκη για λύσεις ασφάλειας e-mail. Τα δεδομένα δείχνουν επίσης υψηλότερο επιπολασμό κινητών και infostealer malware στην Ελλάδα σε σύγκριση με τους παγκόσμιους μέσους όρους, απαιτώντας στοχευμένα μέτρα ασφαλείας σε αυτές τις περιοχές.

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία επικυρώνουν περαιτέρω τη σημασία της υιοθέτησης προηγμένων μέτρων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, όπως η πλατφόρμα Check Point Infinity που υποστηρίζεται από AI, για την προστασία από αυτές τις εξελιγμένες απειλές. Πελάτες και συνεργάτες στο Cyber Leaders Summit Greece μίλησαν για τις κορυφαίες λύσεις ασφάλειας που εφαρμόζει η Check Point, πώς ξεπέρασαν τις προκλήσεις ασφαλείας και τη συνεργασία τους με την ελληνική ομάδα Check Point.

ΤΕΥΧΟΣ 517

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ