Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

10 July 2024 06:51

AdvantAge Days: Δεύτερη χρονιά για τα webinars της KPMG

Η KPMG στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) και με την υποστήριξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, πραγματοποίησαν με επιτυχία για δεύτερη συνεχή φορά, οκτώ δωρεάν διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια «AdvantAge Days» την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024. Το εκπαιδευτικό διήμερο πρόγραμμα διεξήχθη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής υπευθυνότητας «AdvantAge», με στόχο την ενίσχυση και αναβάθμιση δεξιοτήτων των άνω των 50 ετών επαγγελματιών και την πάταξη του ηλικιακού ρατσισμού.

Συνολικά, οκτώ επαγγελματίες εκπαιδευτές, μέλη ΣΔΑΔΕ, καθώς και οκτώ συντονιστές, στελέχη της KPMG στην Ελλάδα και μέλη του ΣΔΑΔΕ, συμμετείχαν εθελοντικά στα εκπαιδευτικά σεμινάρια και αποτέλεσαν πολύτιμους αρωγούς στην προσπάθεια για τη δημιουργία συνθηκών ίσων ευκαιριών απασχόλησης για τους εργαζόμενους και για όσους βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας ή αλλαγής καριέρας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια περιλάμβαναν τις ακόλουθες θεματικές:

• Τη δημιουργία του σύγχρονου βιογραφικού σημειώματος.

• Τη σωστή χρήση της επαγγελματικής πλατφόρμας LinkedIn.

• Την προετοιμασία για συνεντεύξεις και personal branding.

• Τον σχεδιασμό μιας επιτυχημένης μετάβασης καριέρας.

• Το πώς η ανθεκτικότητα χτίζει ακλόνητη ηγεσία.

• Τη συμπεριληπτική ηγεσία (inclusive leadership).

• Την ανθρωποκεντρική διαχείριση κρίσεων και την αποτελεσματική διαχείριση χρόνου, άγχους, ενέργειας.

• Την προετοιμασία για συνεντεύξεις, καθώς και για διαπραγματεύσεις.

Στόχος της πρωτοβουλίας «AdvantAge» είναι να ευαισθητοποιήσει την επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα στο θέμα της ηλικιακής διάκρισης (ageism) στον χώρο της εργασίας, καθώς και να πραγματοποιήσει δράσεις για την έμπρακτη καταπολέμηση του φαινομένου. Το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν νέες δράσεις που θα συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή.

ΤΕΥΧΟΣ 545

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ