Skip to main content
6 July 2022 06:52

Το Public Group στηρίζει το Endeavor Catalyst IV Fund και την ελληνική επιχειρηματικότητα

Το Public Group και η PCP Public Capital Partners, το πρώτο Corporate Venture Capital (CVC) που λειτουργεί στην Ελλάδα με έμφαση τις τεχνολογίες για το omnichannel retail, συμμετέχει ως limited partner στο Endeavor Catalyst IV fund. Με αυτόν τον τρόπο, συμμετέχει στην προσπάθεια του διεθνούς ΜΚΟ να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και τους πιο υποσχόμενους επιχειρηματίες στον κόσμο – μεταξύ αυτών και τους Έλληνες ιδρυτές που μετασχηματίζουν την Ελλάδα.

Η φιλοδοξία της PCP Public Capital Partners είναι να στηρίξει γρήγορα αναπτυσσόμενες scale up εταιρείες που διαθέτουν ομάδες ικανές να ανταγωνιστούν στη διεθνή αγορά, αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο και υψηλούς δείκτες ικανοποίησης πελατών, και οι οποίες είτε δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό αλλά τις ενδιαφέρει η ελληνική αγορά. Η δραστηριότητά της εστιάζει σε πλατφόρμες ή τεχνολογικές υπηρεσίες γύρω από το retail tech και eCommerce με άμεσο αποδέκτη τον καταναλωτή και σε τομείς, όπως οι ψηφιακοί τρόποι αγοράς, τα logistics & supply chain, το entertainment & analytics, το EdTech, καθώς και οι υπηρεσίες πληροφορικής.

Από το 2012, το Endeavor Catalyst έχει υποστηρίξει 49 επιχειρήσεις που σήμερα ξεπερνούν σε αποτίμηση το $1 δισ. καθώς και επιτυχημένες εξαγορές και IPOs, κατατάσσοντας το έτσι ανάμεσα στα 5 πιο επιτυχημένα funds με επενδύσεις σε εταιρείες unicorns. To Endeavor Catalyst καταγράφει έως σήμερα πάνω από 260 επενδύσεις σε 35 αγορές διεθνώς, ενώ το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει επενδύσεις σε Fintech (26%), Retail & Consumer Tech (23%), Enterprise Software & Services (18%). Μέσω του Endeavor Catalyst, ο οργανισμός σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από $15 εκατομμύρια σε ελληνικές startup μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Αυτή τη στιγμή το Endeavor Catalyst IV fund έχει συγκεντρώσει συνολικά ένα υπό διαχείριση κεφάλαιο ύψους $500 εκατομμυρίων.

Τεύχος 103

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ