Skip to main content
4 July 2022 06:57

Έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από την Cosmote

Την COSMOTE επέλεξε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μετά από διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, για την προμήθεια και εφαρμογή συστήματος έξυπνων κάδων αποκομιδής απορριμμάτων. Η λύση αξιοποιεί την τεχνολογία Narrow-Band Internet of Things (NB-IoT), καθώς απαιτεί μικρό όγκο δεδομένων για τη διασύνδεση συσκευών μέσω δικτύου κινητής, μειώνοντας δραστικά την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος.

Θα εγκατασταθούν συσκευές τηλεματικής σε 5.300 μηχανικούς κάδους αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, επιτρέποντας στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου την εξ αποστάσεως και σε πραγματικό χρόνο παρακολούθηση της πληρότητας και κατάστασής τους, καθώς και τον δυναμικό σχεδιασμό για την τοποθέτησή τους ανάλογα με τη ζήτηση, μέσω πλατφόρμας ανάλυσης και αξιολόγησης δεδομένων της EmDoΤ. Επιπλέον, θα τοποθετηθούν tablets με εφαρμογή πλοήγησης οδηγών σε όλα τα απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου, για τη στοχευμένη δρομολόγηση των οχημάτων αποκομιδής, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες περισυλλογής.

Στα πλεονεκτήματα της λύσης συγκαταλέγονται η μείωση του λειτουργικού κόστους αποκομιδής (έως και 50%) μέσω της ελάττωσης των διαδρομών, η μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων, η εξοικονόμηση καυσίμων, αλλά και ανθρώπινων πόρων, καθώς και η αποτροπή της υπερπλήρωσης των κάδων και η προστασία τους από καταστροφές. Με τον τρόπο αυτό, η λύση συνεισφέρει στη διαμόρφωση ενός πιο καθαρού και βιώσιμου περιβάλλοντος.

Τεύχος 101

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ