Skip to main content
28 June 2022 06:53

JobsLink: Πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για άτομα στο φάσμα του αυτισμού

Μία δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της πλατφόρμας JobsLink στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΒ, το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Ιουνίου.

Η πλατφόρμα θα λειτουργήσει για να διευκολύνει τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

Ο Στέφανος, ένας νέος με σύνδρομο Asperger, παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας: Έβαλε τα στοιχεία του, κατέγραψε τα δυνατά του σημεία και καταχώρησε τα αντικείμενα του ενδιαφέροντός του.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ρωγμή, να σπάσουμε το τείχος του αποκλεισμού που υπάρχει για διάφορες ευπαθείς ομάδες και να βοηθήσουμε στη συμπερίληψη», τόνισε σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. «Ώστε άνθρωποι άξιοι, με μοναδικές ικανότητες, να μπορούν να βρουν τη δουλειά που τους ταιριάζει, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό», προσέθεσε.

«Ο γενικός πληθυσμός πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτά τα άτομα είναι γεμάτα χαρίσματα και έχουν πολλά να προσφέρουν», σημείωσε από την πλευρά του ο πρώην αθλητής του μπάσκετ, κος Δημήτρης Παπανικολάου, και επισήμανε ότι «η Επιτροπή “Ελλάδα 2021” κάνει πράξη ένα δίκαιο αίτημα χιλιάδων οικογενειών».

«Οι συνεργασίες και οι συνέργειες είναι πολύτιμες και εφικτές» τόνισε από την πλευρά της, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, η αρμόδια Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, και ευχαρίστησε την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» γιατί, όπως είπε, «μας δείχνει ότι είμαστε όλοι κομμάτια στο ίδιο παζλ».

Εκ μέρους του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην εκδήλωση μίλησε ο Διευθυντής του γραφείου του, κος Κωνσταντίνος Χαμπίδης: «Πολλές φορές η κοινωνία των πολιτών παράγει αποτελέσματα πολύ καλύτερα από το κράτος», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Δεν υπάρχει “αρκετά”, χρειάζονται πάντα “περισσότερα” για όσους βιώνουν περιορισμούς».

Τεύχος 97

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ