Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

20 June 2022 06:43

Παρουσιάστηκε το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

Το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 προβλέπει πόρους 26,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,3 δισ. είναι η ελληνική συνεισφορά

Στο αναπτυξιακό συνέδριο όπου παρουσιάστηκε το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 και πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως θα υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση στην αξιοποίηση των πόρων, ενώ το 1/3 δεσμεύεται για έργα στις περιφέρειες – 4 τομεακά και 13 περιφερειακά προγράμματα έχουν δρομολογηθεί. Το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 δεν συνδέεται μόνο με τις μικρομεσαίες επενδύσεις, αφορά και τουρισμό, περιβάλλον, εκπαίδευση, μεταφορές, υγεία, ακουμπώντας κάθε τομέα πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Οι πόροι που θα διοχετευτούν προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα τους δώσει την ευκαιρία να επενδύσουν σε εργαλεία ψηφιοποίησης της παραγωγής, τόνωσης των εξαγωγών, για παραγωγή περισσότερης πράσινης ενέργειας, σε ένα περιβάλλον αυξημένου κόστους ενέργειας, αλλά και για την ενδοεταιρική κατάρτιση εργαζομένων.

Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει και τα κοινωνικά προγράμματα που δρομολογούνται, όπως είναι η επέκταση του ωραρίου των δημοτικών σχολείων, οι «Νταντάδες της γειτονιάς», ο Προσωπικός Βοηθός για τα ΑμΕΑ.

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, κα Ελίζα Φερέιρα, στο μήνυμά της ανέφερε ότι «Στην Ευρώπη αντιμετωπίζουμε τη μία κρίση μετά την άλλη, αλλά για να μειώσουμε τον αντίκτυπό τους πρέπει να λειτουργήσουμε ως ένωση. Η Ελλάδα είχε μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης και μειώθηκε η ανεργία. Πρέπει να γίνουν επενδύσεις και έχουν εξασφαλιστεί πολλά χρήματα για τη χώρα σας. Να γίνει μια μοντέρνα, ψηφιακή Ελλάδα, μια πιο σύγχρονη οικονομία, με βιώσιμη ανάπτυξη. Θα γίνουν επενδύσεις σε δεξιότητες και ανταγωνιστικά έργα, σε πράσινες μετακινήσεις και καθαρή ενέργεια.»

Τεύχος 91

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ