Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

14 June 2022 06:43

Ποσειδώνια 2022
Ρεπορτάζ από την κορυφαία διεθνή ναυτιλιακή έκθεση!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Τα Ποσειδώνια 2022, η παγκόσμια γιορτή της ναυτιλίας στην Ελλάδα, άνοιξε τις πύλες της στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo από τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου έως την Παρασκευή, 10 Ιουνίου. Η φετινή έκθεση ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση στη μέχρι τώρα ιστορία της, καταφέρνοντας να καλύψει το σύνολο του εκθεσιακού χώρου. Το Techmail έδωσε το παρόν στην κορυφαία διεθνή ναυτιλιακή έκθεση και σας μεταφέρει πλούσιο ρεπορτάζ!

Τα Ποσειδώνια 2022 φιλοξένησαν 1.948 εταιρείες από 88 χώρες, συνολικά 24 Εθνικά Περίπτερα από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. Στην έκθεση το παρόν έδωσαν περισσότεροι από 18.000 διεθνείς επισκέπτες, ενώ αξίζει να αναφέρουμε και την παρουσία 10 Υπουργών ναυτιλιακών εθνών, καθώς και της Επιτρόπου Μεταφορών, με αντίστοιχες εθνικές αποστολές, που αναδεικνύουν και την πολιτική σημασία των Ποσειδωνίων.

Ένα πρόγραμμα 68 Συνεδρίων και Σεμιναρίων που διοργανώθηκε από φορείς από 16 χώρες, «έτρεξε» παράλληλα με την Έκθεση, μέσα από το οποίο ηγετικά στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, εκπρόσωποι ρυθμιστικών αρχών και κυβερνητικοί αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο πρόσφεραν στους συμμετέχοντες πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες και εξελίξεις. Βασικός πόλος έλξης για τη φετινή διοργάνωση ήταν και οι περισσότερες από 30 νεοφυείς εταιρείες (startup) τεχνολογίας, οι οποίες παρουσίασαν τις τεχνολογικές τους καινοτομίες που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ψηφιακές λύσεις σε διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Κύριοι λόγοι για την παγκόσμια απήχηση των Ποσειδωνίων είναι η ισχύς και η επενδυτική διάθεση της κοινότητας των Ελλήνων εφοπλιστών, η οποία ελέγχει το 21% του παγκόσμιου εκτοπίσματος (dwt). Η Ελλάδα παραμένει η μεγαλύτερη πλοιοκτήτρια χώρα στον κόσμο, με στόλο 5.514 πλοίων και αντιπροσωπεύει το 59% του στόλου που ελέγχεται από την Ε.Ε.

Το Techmail έδωσε το παρόν στην κορυφαία διεθνή ναυτιλιακή έκθεση και σας μεταφέρει πλούσιο ρεπορτάζ από τις εταιρείες και τους συνεργάτες του περιοδικού.

Στο stand της ABB είδαμε λύσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βελτίωση αποδοτικότητας των πλοίων.
Το OneBox της ABB παρέχει στους ιδιοκτήτες πληροφορίες που τους βοηθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του IMO για την απομάκρυνση του άνθρακα από τις καύσεις του πετρελαίου στα πλοία.
Η Dell, η γνωστή πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, συμμετείχε στη Διεθνή έκθεση.
Το dell optiplex XE4, είναι ένα “Marine Certified” Industrial Desktop που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ακόμα και σε ακραία περιβάλλοντα.
Το tablet Latitude 7220 Rugged Extreme είναι δοκιμασμένο να αντέχει σε πτώση από 4 πόδια και σε θερμοκρασίες από –28°C έως 62°C.
Η Fortinet αναπτύσσει λύσεις κυβερνοασφάλειας, όπως φυσικά τείχη προστασίας, λογισμικά προστασίας από ιούς, συστήματα πρόληψης εισβολών κ.ά.
Και η Honeywell αυτή τη φορά με λύσεις για τον τομέα της ναυτιλίας.
Το Honeywell Tanksystem είναι μία φορητή συσκευή που παρέχει ακριβείς μετρήσεις και είναι ιδανική για τον ναυτιλιακό κλάδο, άλλα και για τις βιομηχανία πετρελαίου και πετροχημικών.
Η εταιρεία Korkidis Bros με αντικείμενο την εμπορία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού πλοίων και βιομηχανίας.
Ως η ηγέτιδα δύναμη παροχής VoIP υπηρεσιών στην εγχώρια αγορά, η modulus έχει συμβάλλει αποφασιστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε πολλαπλούς τομείς, όπως αυτός της ναυτιλίας.
Η εταιρεία Office Line, σας βοηθάει να αξιοποιήσετε τη δύναμη των τεχνολογιών cloud της Microsoft, παρέχοντας ταυτόχρονα λύσεις για την κυβερνοασφάλεια.
Η One Net Group παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες δορυφορικής επικοινωνίας, ακόμα και CCTV σε πελάτες που δραστηριοποιούνται σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.
Η Otesat-Maritel, μέλος του Ομίλου ΟΤΕ, ενός από τους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, είναι ηγέτης στην παροχή δορυφορικών ναυτιλιακών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
Η SAP, με το δημοφιλές λογισμικό ERP έδωσε το παρόν στον εκθεσιακό χώρο του Metropolitan.
Η Schneider Electric στην έκθεση με λύσεις διαχείρισης ενέργειας και αυτοματισμού.
Η εταιρεία TIC TAC Laboratories ασχολείται αποκλειστικά με την ανάκτηση δεδομένων από σκληρούς δίσκους και όλα τα αποθηκευτικά μέσα.
Η εταιρεία TwelveSec παρέχει συμβουλές και λύσεις ασφαλείας στον κυβερνοχώρο.
Η Westcon-Comstor είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος τεχνολογίας που συνεργάζεται με κορυφαίους προμηθευτές τεχνολογίας, όπως η Crowdstrike, η Paloalto, η Extreme Networks, κ.λπ.

Τεύχος 87

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ