Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

14 June 2022 08:58

Έρχεται στην Ελλάδα το Disney+

Του Χάρη Ματθαίου

Προ των πυλών της εισόδου του στην εγχώρια αγορά των συνδρομητικών υπηρεσιών streaming βρίσκεται η δημοφιλής πλατφόρμα Disney+, η οποία μετράει τις μέρες αντίστροφα για το επίσημο λανσάρισμά της στην Ελλάδα. Το Disney+ έρχεται με στόχο να σπάσει την αναμφισβήτητη έως σήμερα κυριαρχία του Netflix και το ερώτημα είναι εάν θα τα καταφέρει.

Η αμερικάνικη The Walt Disney Company προετοιμάζεται εδώ και καιρό για το λανσάρισμα της streaming υπηρεσίας της στη χώρα μας, με προσλήψεις προσωπικού, επεξεργασία μεταγλωττίσεων σε στούντιο και προσθήκες ελληνικού υποτιτλισμού στο πλούσιο περιεχόμενό του. Επιδιώκοντας μάλιστα να δημιουργήσει «με το καλημέρα» μια ισχυρή βάση πελατών, το Disney+ εφαρμόζει για περιορισμένο χρονικό διάστημα μια άκρως επιθετική πολιτική. Συγκεκριμένα, παρέχει μια προσφορά γνωριμίας που προϋποθέτει προεγγραφή στην υπηρεσία πριν τις 14 Ιουνίου, ημερομηνία που αποτελεί την ημέρα έναρξης της λειτουργίας της. Η προσφορά περιλαμβάνει συνδρομή 12 μηνών στη συνολική τιμή των 71,50 ευρώ, που συγκρινόμενη με την τιμή των 8,99 ευρώ ανά μήνα παρέχει δωρεάν θέαση 4 μηνών για ένα έτος, ή μετατρέπει το μηνιαίο πάγιο σε ποσό μικρότερο των 6 ευρώ. Στα πλεονεκτήματα του Disney+ ανήκουν οι απεριόριστες λήψεις σε έως 10 συσκευές, η χρήση έως 7 διαφορετικών προφίλ, η δυνατότητα ταυτόχρονης προβολής σε έως 4 οθόνες και το διαθέσιμο περιεχόμενο με 4K Ultra HD ποιότητα και υποστήριξη Dolby Vision και Dolby Atmos χωρίς επιπλέον χρέωση. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε σύγχρονες κονσόλες video games (PS5, Xbox One κ.λπ.), υπολογιστές, smartphones, tablets, καθώς και σε Smart TVs με τη χρήση TV app που θα τεθεί σε κυκλοφορία με το ξεκίνημα της λειτουργίας της.

Υπενθυμίζεται ότι το Disney+ κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στις 14 Ιουνίου και αναλυτικές πληροφορίες για τη λειτουργία του και το περιεχόμενό του θα παρουσιαστούν σύντομα.

Τεύχος 85

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ