Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

14 June 2022 09:00

Πιστοποίηση ανάπτυξης λύσεων ΤΠΕ εξετάζει ο ENISA

Του Στάθη Ασπιώτη

Τη δυνατότητα πιστοποίησης στον κύκλο εργασιών ανάπτυξης λύσεων ΤΠΕ εξετάζει ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια. Στο φετινό Συνέδριο για την Πιστοποίηση Κυβερνοασφάλειας που διοργάνωσε ο ENISA, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 ειδικοί, πάροχοι υπηρεσιών, αξιολογητές κανονιστικής συμμόρφωσης, εποπτικοί φορείς και εθνικές αρχές, διερευνήθηκαν οι αλλαγές που μπορούν να γίνουν στην Πιστοποίηση που παρέχει ο οργανισμός προκειμένου να καλύψει νέες τεχνολογίες που εμφανίζονται, αλλά και τη δυνατότητα ενσωμάτωσης πιστοποίησης στον κύκλο ανάπτυξης λύσεων ΤΠΕ.

To Cybersecurity Certification Conference διεξήχθη στις 2-3 Ιουνίου σε υβριδική μορφή στην Αθήνα. Το συνέδριο επικεντρώθηκε στο μέλλον της πιστοποίησης και στον τρόπο με τον οποίο τα επερχόμενα εθελοντικά προγράμματα πιστοποίησης θα αναπτυχθούν περαιτέρω και θα εφαρμοστούν ως μέρος της προσέγγισης πιστοποίησης της Ε.Ε. Το πρώτο μέρος του Συνεδρίου ήταν αφιερωμένο στις ολομέλειες των Ad-Hoc Ομάδωνς Εργασίας (AHWG) με θέματα τα Κοινά Κριτήρια (EUCC), τις Υπηρεσίες Cloud (EUCS), το 5G και την Αγορά Κυβερνοασφάλειας.

Το επόμενο βήμα των δραστηριοτήτων του ENISA περιλαμβάνει το Cybersecurity Market Conference, το οποίο θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στις Βρυξέλλες.

Τεύχος 85

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ