Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

6 June 2022 06:56

Έρευνα του kariera.gr για στελέχη πληροφορικής

Η απομακρυσμένη εργασία μεταξύ των πιο σημαντικών παροχών

Έρευνα για τις παροχές και τους μισθούς των στελεχών πληροφορικής διεξήγαγε το kariera.gr. Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, μαρτυρούν πως μεταξύ των κυριότερων παροχών προς τους εργαζομένους του κλάδου συγκαταλέγεται η απομακρυσμένη εργασία (remote working). Ξεκάθαρη είναι, δε, η διαφορά στις ετήσιες αποδοχές όσων διαμένουν στο εξωτερικό και εργάζονται στην Πληροφορική, με μέση τιμή τα 72.170 €, σε σύγκριση με όσους διαμένουν στην Ελλάδα, με αποδοχές κάτω των 29.752 €. Πιο συγκεκριμένα, οι καθαρές αποδοχές αφορούν στα 26.632€.

Το 90% εργάζονται ως μισθωτοί με πλήρη απασχόληση, γεγονός που αποδεικνύει το μεγάλο ποσοστό απορρόφησης του ανθρώπινου δυναμικού του κλάδου. Το 6,55% είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και μόνο ένα 3,62% δηλώνει πως δεν εργάζεται αυτή τη στιγμή. Γύρω στο 65% των εργαζομένων δήλωσε ανοιχτό σε νέες ευκαιρίες εργασίας ακόμα κι αν δεν τις αναζητά ενεργά. Σχεδόν 1 στους 4, εργάζονται στον κλάδο Information Technology & Services, με καθαρές αποδοχές στα 26.829 €, ενώ το 12% εργάζεται στον κλάδο Computer Software, αντίστοιχα με 27.533 €. Υψηλότερες αποδοχές εμφανίζουν οι κλάδοι Healthcare και Banking και χαμηλότερες οι κλάδοι Computer & Network Security και Construction. Όλα τα ποσά αφορούν στη μέση τιμή ετήσιων αποδοχών.

Οι 3 κυριότερες παροχές σε μισθωτούς πλήρους Απασχόλησης, αλλά και Ανεξάρτητους Επαγγελματίες (freelancers) με βάση την έρευνα του kariera.gr είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η δυνατότητα απομακρυσμένης εργασίας και η παροχή Bonus, πλέον της αμοιβής. Η πιο σημαντική πτυχή για την αξιολόγηση μιας νέας ευκαιρίας εργασίας, είναι η Κουλτούρα στο Περιβάλλον εργασίας με το πακέτο αποδοχών και τις γλώσσες/Frameworks με τις οποίες ασχολούνται τα στελέχη, να ακολουθούν.

Τεύχος 82

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ