Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

6 June 2022 08:58

Orthology: Προστασία από την ανεπιθύμητη ηλεκτρονική επικοινωνία

Η προστασία των επιχειρήσεων από εξωτερικές απειλές, που θέτουν σε κίνδυνο πολύτιμα δεδομένα, προϋποθέτει σωστές υποδομές IT, αλλά και την ασφάλειά τους

Σύμφωνα με έρευνες, το 85% των emails που λαμβάνει μια επιχείρηση είναι Spam. Spam (Sending and Posting Advertisement in Mass) είναι οποιαδήποτε ανεπιθύμητη μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας, την οποία λαμβάνει κάποιος μαζικά. Συνήθως τα μηνύματα Spam στέλνονται μέσω email, αλλά μπορούν να σταλούν και μέσω SMS, τηλεφωνημάτων, ακόμα και προσωπικών μηνυμάτων στα social media.

Για την αποφυγή αυτής της απάτης, αρχικά πρέπει ο χρήστης να εξοικειωθεί μαζί της και να είναι σε θέση να αναγνωρίζει ένα Spam μήνυμα από την πρώτη ματιά. Αυτό απαιτεί να δείξει κανείς ιδιαίτερη προσοχή στο email address του αποστολέα, το οποίο τις περισσότερες φορές αποτελείται από περίεργους συνδυασμούς γραμμάτων και μπορεί να περιέχει λάθη. Επιπλέον, ο μεγάλος αριθμός ορθογραφικών λαθών μέσα στο μήνυμα είναι κάτι που πιθανότατα σηματοδοτεί μια ενέργεια Spam, όπως και τα ύποπτα links, τα οποία δεν γνωρίζουμε πού ανακατεύθυνουν.

Ένας δεύτερος τρόπος είναι μέσω της χρήσης των κατάλληλων εργαλείων. Προϊόντα, όπως το GFI MailEssentials και το N-able Mail Assure, που παρέχονται από την Orthology, μπορούν να βοηθήσουν όχι μόνο στην προστασία από Spam και malware, αλλά και στη γενικότερη διαχείριση των email μέσω μιας κεντρικής πλατφόρμας.

Τεύχος 80

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ