Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

1 June 2022 06:49

Ο CEO του kariera.gr στο The Future of Retail 2022

Η εμπειρία από τη λιανική χτίζει γερές βάσεις για οποιαδήποτε καριέρα

Στο συνέδριο για το μέλλον του λιανεμπορίου που διοργάνωσε η ΕΣΕΕ με τίτλο The Future of Retail 2022, την Παρασκευή, 27 Μαΐου, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Intercontinental, συμμετείχε o Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του kariera.gr, κος Θεόφιλος Βασιλειάδης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και τη συμβολή της απασχόλησης στη λιανική στη γενικότερη καριέρα των εργαζομένων.

Υπάρχει δομικό χάσμα στις δεξιότητες, ειδικά όσον αφορά στην τεχνολογία στις επιχειρήσεις και στη λιανική, ανέφερε ο κος Βασιλειάδης, σε συζήτηση που είχε με τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dixons South East Europe, Κωτσόβολος, κο Γιάννη Βασιλάκο, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου. «Υπάρχει κόσμος που μένει πίσω», ανέφερε o κος Βασιλειάδης, σημειώνοντας πως υπάρχει η ανάγκη να αλλάξουν οι δεξιότητες και να προσαρμοστούν οι εργαζόμενοι. Πρόσθεσε πως ο ανταγωνισμός για το ταλέντο είναι μεγάλος και πως ειδικά οι μεγάλες επιχειρήσεις λιανικής, που αποτελούν πολυεπίπεδους οργανισμούς, έχουν να ανταγωνιστούν ως εργοδότες πολλούς κλάδους, όπως τις εταιρείες logistics, τα startups, τις εταιρείες που απασχολούν εργαζόμενους στο last mile delivery, κ.λπ.

Ερωτηθείς για το αν είναι ρίσκο οι επενδύσεις σε νέα στελέχη διατρέχοντας τον κίνδυνο να φύγουν από την εταιρεία αφού εκπαιδευτούν, ο κος Βασιλειάδης επισήμανε πως οι επιχειρήσεις πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να εκπαιδεύσουν τους ανθρώπους τους, να πάρουν νέα στελέχη και να επενδύσουν σε αυτά.

Μιλώντας για το πόσο ελκυστικός είναι ο χώρος της λιανικής για τους νέους, ο κος Βασιλειάδης υπογράμμισε ότι ο κλάδος συνολικά πρέπει να προωθήσει την ιδέα ότι δουλεύοντας στη λιανική δημιουργεί κανείς γερές βάσεις για τη μετέπειτα καριέρα του.

Τεύχος 79

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ