Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

1 June 2022 08:57

Η Siemens αλλάζει τα δεδομένα για τους ενεργειακούς παίκτες

Μια ματιά στο ενεργειακό τοπίο καταδεικνύει την επείγουσα ανάγκη έξυπνης χρήσης της τεχνολογίας για καλύτερη διαχείριση του τεράστιου και πολύπλοκου συστήματος που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των οικονομιών.

Η Smart Infrastructure της Siemens ανακοίνωσε μια ανοιχτή, αρθρωτή σουίτα λογισμικού δικτύου για την αντιμετώπιση της ολοένα και πιο κρίσιμης ενεργειακής μετάβασης, σημειώνοντας νέα πρωτιά στη βιομηχανία. Η σουίτα αλλάζει τα δεδομένα για τους υφιστάμενους ενεργειακούς παίκτες και νέους ενδιαφερόμενους, καθώς τους επιτρέπει να είναι γρήγοροι, ευέλικτοι και να προσαρμόζονται εύκολα σε υπάρχουσες και πιθανές μελλοντικές προκλήσεις.

Το λογισμικό της Siemens επιτρέπει στους πελάτες να εκτελούν προσομοιώσεις προστασίας δικτύου έως και έξι φορές πιο γρήγορα από την τρέχουσα ταχύτητα εκτέλεσης, υποστηρίζοντας τον καλύτερο σχεδιασμό, λειτουργία και συντήρηση δικτύων ενέργειας. Όλες οι επερχόμενες ενότητες της σουίτας λογισμικού από τη Siemens θα αναπτυχθούν σύμφωνα με συγκεκριμένες αρχές σχεδιασμού, με στόχο την απρόσκοπτη αλληλεπίδραση και ευελιξία. Ταυτόχρονα, θα διατηρήσουν το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας ανθεκτικό στον κυβερνοχώρο, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσουν ένα ψηφιακό δίδυμο του δικτύου κατά τον σχεδιασμό, την προσομοίωση, τις λειτουργίες σε πραγματικό χρόνο και τη συντήρηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η ταχύτητα και η κλίμακα των αλλαγών στο ενεργειακό σύστημα είναι πρωτοφανής, καθώς οι κατανεμημένοι ενεργειακοί πόροι αυξάνονται εκθετικά. Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκονται στην καρδιά ενός βιώσιμου ενεργειακού συστήματος και γίνονται όλο και πιο περίπλοκα. Η διαχείριση αυτής της πολυπλοκότητας είναι εφικτή με ένα ανοιχτό, αρθρωτό και διαλειτουργικό λογισμικό», δήλωσε η κα Sabine Erlinghagen, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Grid Software στη Smart Infrastructure της Siemens.

Τεύχος 77

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ